ID 100187012 1

Dokaz da pozitivne misli menjaju fizičku stvarnost

„Kakve su nam misli takav nam je život“ – ova mudra poslovica danas je dobila i naučnu potvrdu. Naučnik dr Masaru Emoto iz Japana dokazao je svojim eksperimentima kako mislima možemo menjati fizički svet oko nas. Poput magijskih reči i „abrakadabra“, snagom svojih misli možemo, dokazano, praviti čuda!

U svom radu iz 2004. godine pokazao je kako negativne misle loše utiču na molekule vode. Voda koja je bila izložena pogrdama i lošom energijom pokvarila se i usmrdela. Druga, kojoj je poklonjena ljubav i lepa reč, dugo je ostala sveža. Čovekovo telo sadrži najmanje 60 procenata vode, ona se u našem telu ponaša po istom principu. Voda pamti i beleži sva naša osećanja. Obezbeđuje nam vitalnost ili nas vodi u destrukciju. Na nama je da odaberemo kako ćemo razmišljati i koji ćemo stav o životu zauzeti.

U najnovijem eksperimentu sa pirinčem, ovaj japanski naučnik je otišao korak dalje. Smisao je isti, kao i rezultat eksperimenta sa vodom. On je kuvani pirinač podelio u tri tegle. Na njima su bile nalepnice. Na jednoj je pisalo „HVALA“,  na drugoj „IDIOITE“, a na trećoj ništa nije bilo napisano. U eksperiment je uključio i studente. Njihov zadatak je bio da se svakog dana obrate pirinču. Jednu teglu su voleli, a nad drugom su se verbalno iživljavali.  Treća tegla je bila potpuno izopštena i na nju niko nije obraćao pažnju.

Pirinač koji je bio voljen dugo je ostao svež. Onaj omraženi je pocrneo i pretvorio se u smrdljivu kašu. Ignorisana tegla se ubuđala.

Dr Emoto kaže da se ovaj eksperiment može primeniti na sva živa bića i da će sve na ovom svetu, na lepu reč-lepim i dobrim  vratiti!

foto: freedigitalphotos.net