benzin kao aperitiv

Benzin kao aperitiv

Gorivo kao poslastica

Pripremila Janja Rešćanski

Čitali smo o ljudima koji jedu zidove, grickaju krede, slade se meblom nameštaja, žvaću stiropor, jedu pesak… Ne, njih ne tera siromaštvo ili pak glad da jedu sve što im oko vidi, naprotiv ovde se radi o psihološkim poremećajima. Nisu ludi, možda pomalo luckasti, ali u svakom slučaju zavisni su od najčudnijih poroka, obedovanja nejestivih i opasnih materija!

Velika Britanija prednjači po broju čudnih, bizarnih zavisnosti. Nedavno je objavljena emisija koja predstavlja mlađanu devojku po imenu Šenon koja kada oseti miris benzina ima neverovatnu potrebu da ga popije naiskap!

Ona je svesna svojih loših navika u ishrani. Zaista ne preteruje sa unosom ugljenih hidrata niti masti, ona obožava visoko oktanska goriva!

U njenoj kuhinji se, pored običnih namirnica, nalazi i kanta sa benzinom! Ispijanje goriva je njen svakodnevni ritual. Navrne kantu i, kaže, da joj je tad sve lepše! Svakodnevno popije po desetak kašičica goriva.

Prvi gutljaj je opojan, mirisan, budi sva čula. Pomalo pecka, ali i prija, kako ona kaže.

Samo u toku prošle godine, Šenon je u sebe unela oko devetnaest litara benzina! Iako je svesna posledica koje mogu biti fatalne za zdravlje, ova čudna devojka ne prestaje sa svojim porokom!

U njenom okruženju svi su potrešeni ovim saznanjem. Njena majka je očajna i želi svim silama da odvrati ćerku od ovog vrlo opasnog “pića”. U početku je odbijala da prizna da njeno dete ima veliki problem, ali se uverila kada je osetila ćerkin dah.

Ovakvi slučajevi se vrlo teško leče, jer su uzroci najčešće psihičke prirode. Strahovi, fobije, emocionalne krize samo su okidači za ovakve bizarne navike kojima najčešće pribegavaju žene.

Ne znamo da li više voli super, dizel, bezolovni benzin, ali je jedno sigurno, da je ona kojim slučajem u Srbiji, sigurno bi odmah prekinula sa ovim porokom. Uzrok je poznat, loš benzin, mešan sa vodom i, naravno, izuzetno visoka cena goriva!

Foto: publicdomainpictures