aligator na vratima
aligator na vratima

Aligator na vratima

Florida, SAD

Na vrata porodične kuće U Floridi je pokucao neočekivani gost…

U ranim jutarnjim časovima na tremu porodice Roca se pojavio neobični putnik namernik. Kada su čuli lupanje na vratima, pomislili su da je provalnik. Provirili su kroz prozor i ugledali veliko iznenađenje.

Šta biste vi uradili kad biste ispred svog doma ugledali dva metra dugačkog aligatora? Gospodin Roca se takođe našao u čudu i u prvi mah nije znao kako da reaguje. Njegova žena je odlučila da telefonira policiji iako nije bila sigurna u čijoj nadležnosti je ovakav slučaj.

Ubrzo je stigao obučeni profesionalac. Nije mu bilo lako da savlada reptila. Posle nekoliko pokušaja uspeo je da ga uhvati. Seo mu je na leđa i goilm rukama zalepio traku preko čeljusti.

Neobično je da se aligator pojavi u naseljenom delu i to u oktobru. Mada se dešava da ih ljudi viđaju kada je proleće, jer im je tada sezona parenja. Mišlenje je da su ovog reptila privukli porodični psi.

Ova vrsta životinja je rasprostranjena u SAD-u i Kini. U Americi ih ima javiše na Floridi i u Luzijani, i to preko milion u obe države.

Slučaj „Aligator” je zabeležen i na video snimku.