kraj preglasnim reklamama

Kraj preglasnim reklamama

Novi američki zakon protiv glasnih reklama

Ono što se najjače čuje ostaje upamćeno! Ovo pravilo je do skoro bilo sveto u propagandnoj medijskoj industriji. Što glasnije, to efektnije! Poruke koje izazivaku šok, ostaju upamćene, ali su one i te kako postale opasne po život gledalaca!

Federalna američka komisija za komunikacije potvrdila je zakon kojim se zabranjuje pojačavanje zvuka reklama u toku televizijskog programa. Zakon je popularno nazvan CALM.

Zakon je donet u korist gledalaca koji su godinama apelovali na medijske kuće. Veliki je broj gledalaca koji su doživeli i smrt u fotelji dok su gledali televizijski program. Smatra se da je veliki broj njih umro baš zbog prepada, odnosno, neprimerene jačine zvuka reklama!

Zakon bi trebalo da stupi na snagu tokom 2012. godine, a njime se propisuje jačina tona koja mora biti usklađena sa ostalim programom.

Najavljene su i rigorozne kazne za sve one koji bi se oglušili o ovaj zakon. Komisija je čak apelovala građanima da joj pomognu u sprovođenju ovog zakona, tako što će prijavljivati sve neposlušne medijske kuće.

Foto: publicdomainpictures