012

Svetleći zvučnici iz 3D štampača

3D štampa, iako dostupna već neko vreme, tek 2013. postaje prilično dostupna a samim tim i zanimljiva široj javnosti. Još kada tu “javnost” čine kreativni inženjeri, nastaju svetleći zvučnici od kojih zastaje dah.

Ekipa LumiGeek, poznata po svom radu u kreiranju LED umetnosti, rešila je da nakon desetogodišnjeg rada, osnuje svoju firmu LumiGeek. LumiGeek je osnovana sa ciljem da se više ljudi uključi u upotrebu LED tehnologije u bilo kojoj sferi. Da bi to pokrenuli, kreirali su zvučnike koji zahvaljujući velikom broju LED lampica i velikom broju podešavanja, sjajno prate muziku koju emituju.

Po nama, ne znamo gde bi bolje izgledali – u dnevnoj sobi uz moderni Hi-Fi uređaj ili u klubu, ispred DJ-a koji upravlja miksetom i pravi nezaboravan provod. Ali u svakom slučaju bismo ih rado posedovali. Ovaj projekat bi trebalo da bude deo sve popularnijeg programa onlajn društvenog pomaganja (Kickstarter) koji počinje ovog juna. Ukoliko ih želite, sačekajte jun i budite jedan od onih koji će ih podržati.