blend

BlackBerry na računarima i tabletima

Kompanija BlackBerry Limited predstavila je novu aplikaciju pod nazivom „BlackBerry Blend“, kojom će biti omogućeno korišćenje sadržaja i poruka s mobilnog „BlackBerry“ uređaja na bilo kojem desktop ili prenosivom računaru i tabletu.

Na ovaj način, korisnicima će biti dostupne sve prednosti bezbedne „BlackBerry“ mreže, kako bi njihovi odabrani sadržaji poput poruka, multimedijalnih sadržaja i poruka bili prikazani na ekranu bilo kojeg uređaja za koji se odluče.

„BlackBerry Blend“ je dostupan na aplikacijama „BlackBerry Passport“ i „Porsche Design P’9983“, kao i na svim operativnim sistemima uključujući Mac OS X 10.7 +, uređajima iPad koji koriste iOS 7+ operativni sistem, Windows 7+ i Android tabletima koji rade na operativnom sistemu Android 4.4+.

Uz aplikaciju „BlackBerry Blend“ korisnici će moći da obave više različitih funkcija na više uređaja, čak i sa različitim operativnim sistemima: Windows, IOS, Mac i Android, čime razmena informacija postaje laka i jednostavna bez obzira gde se nalaze.

Profesionalci u mobilnoj industriji često su korisnici nekoliko različitih uređaja u isto vreme: smartfona, laptopova i tableta. Potreban im je način da rade u isto vreme na više uređaja i operativnih sistema uz optimizaciju učinka i ostvarenje ciljeva.

Aplikacija „BlackBerry Blend“ pojednostavljuje iskustvo pri dnevnom korišćenju više uređaja premošćujući razliku između smartfona i drugih uređaja. Uz ovu aplikaciju korisnik može primati obaveštenja-notifikacije u realnom vremenu (instant), pristupati dokumentima, kalendaru, kontaktima i medijskim fajlovima na bilo kojem uređaju, ne brinući da li će njihova sigurnost biti ugrožena – sve to bez čuvanja na klaudu, kablova i bez prenosa informacija između uređaja.

„S količinom vremena koje provedemo menjajući uređaje tokom dana, nova aplikacija koja objedinjuje sve na jednom mestu podići će nivo produktivnosti našim korisnicima“, izjavio je Džon Čen (John Chen), izvršni predsednik i generalni direktor kompanije BlackBerry Limited, i dodao:„Uz BlackBerry Blend sve vaše informacije su vam dostupne i sigurne, bez obzira koji uređaj koristite“.

„BlackBerry Blend“ korisnicima pruža brojne prednosti i mogućnosti, kao što su:

  • Nikad ne propuštate tekstualnu ili BBM poruku: „BlackBerry Blend“ objedinjuje sve BBM i tekstualne poruke iz BlackBerry smartfona na jednom mestu, od sada dostupnom na računarima i tabletima.
  • Koristite vaš smartfon kao jedinstveni mobilni „hub“: Uvek ćete imati siguran pristup vašem poslovnom mejlu, kalendarima i važnim fajlovima preko bilo kojeg uređaja povezanog na aplikaciju „BlackBerry Blend“.
  • Prebacujete fajlove između uređaja: Sačuvajte fajlove iz vašeg računara na vašem BlackBerry smartfonu i na taj način će biti dostupni na bilo kojem uređaju preko aplikacije „BlackBerry Blend“.
  • BlackBerry sigurnost na svim uređajima: IT administratori mogu da se odmore, jer imaju mogućnost da podese parametre za aplikaciju „BlackBerry Blend“ tako da ispunjavaju njihove smernice za bezbednost.
  • Objedinjeno upravljanje kalendarom: „BlackBerry Blend“ objedinjuje sve poslovne i lične sastanke i događaje na jednom mestu.
  • Povežite se bilo gde i bilo kada: „BlackBerry Blend“ može da se poveže bežično preko bilo koje Wi-Fi ili mobilne pristupne tačke, ili žično preko USB porta na računarima. Kada je jednom ostvarena konekcija, korišćenjem svog BlackBerry ID-ja na računaru ili tabletu, možete se jednostavno povezati na aplikaciju „BlackBerry Blend“.