rucni satovi, novi trend - LookerWeekly.com
rucni satovi, novi trend - LookerWeekly.com

Ručni satovi, novi trend

Kreativni ljubitelji novih tehnologija

U prethodnim nedeljama, mogli ste da pročitate šta se može zaključiti o muškarcu na osnovu njegovog ručnog sata. Ali šta se može zaključiti o ljudima koji nose do sada neafirmisane brendove ili pak veoma poznate brendove, ali izvan sveta ručnih satova?

Osim standardnih analognih i digitalnih ručnih satova, na tržištu su uvek mogli da se pronađu i satovi koju su veoma neobični. Ukoliko se sećate, malo njih je nosilo satove koji su u isto vreme bili i digitroni, ali i digitalni asistent (alarmi, kalendar, zadaci…). Uglavnom su to bili Casio satovi (npr Casio CA-95). Kao logična posledica tog trenda, ali i filmova o tajnim agentima, pojavilo se i par primeraka satova koji su takođe bili i mobilni telefoni. Poslednji primer je LG GD 910. Iz nekog razloga, za ovakve satove se odlučuje vrlo mala i specijalna grupa korisnika.

Novi trend u svetu ručnih satova je da se na ruci nosi nešto što uopšte nije sat! Tako bi se otprilike opisao ručni sat koji stiže iz kuhinje Apple-a. U stvari, Apple nije počeo da izrađuje i ove proizvode, već su mnogi korisnici, a i proizvođači prateće opreme za Apple iskoristili njihov poslednji medija plejer – iPod nano, i napravili novu stvar. Kako iPod nano izgleda manje nego ikada i ima u sebi ugrađen sat, osmišljena je dodatna oprema koja ovaj prenosni medija plejer pretvara u ručni sat. Neki su bili samo kreativni u kućnoj varijanti kao što je to uradila firma CoutryComm,

hand watch

dok su iz firme Hex celoj ideji pristupili veoma ozbiljno.

add 1

Šta reći o osobi koja nosi ovakav sat? Da je zaluđenik za tehnologiju ili da se navukla na sve što nosi na sebi Apple logo? U svakom slučaju, ovaj trend se sigurno neće ovde zaustaviti, što uopšte nije loše.

Ukoliko ste u prilici da koristite ovaj mali i pametan medija plejer, stavite ga na vašu ruku i zamislite da ga nosite kao sat, pa nam javite kakav je osećaj