mali trikovi savrsenog izgleda 614

Mali trikovi savršenog izgleda

Čest razlog estetskog nezadovoljstva

Nos ti je kao kula libanska što gleda prema Damasku – reči su iz Solomonove Pesme nad pesmama!

Očigledno je da se izgledu nosa, oduvek pridavala velika pažnja. Iz istog razloga bi ga, i danas ,mnogi ljudi promenili. Voleli bi da imaju nos poznatog glumca, glumice. Ponekad izgleda kao da je njegova estetska funkcija premašila osnovnu. Kada opisujemo nečiji lik, opis nosa je obavezan. Izgled nosa je i jedna od osnovnih fizičkih karakteristika, svojstvenih određenoj grupi naroda.

Koliko je ovaj deo tela bitan u fizičkom smislu, govori i činjenica da su mnoge dame operećene željom da on bude savršen. Evo šta bi nežniji pol mogao da uradi, kako bi korigovao ono što mu smeta:

Ukoliko smatrate da je vaš nos širok, na lice nanesite svetliji tečni puder. Nos osenčite sa obe strane tamnijim puderom ili nešto tamnijim rumenilom. Ukoliko ste se odlučili samo za tečne pudere, posle senčenja nanesite i puder u prahu kako biste učvrstili čitavi postupak.

Ukoliko mislite da je vaš nos dugačak, posle toniranja čitavog lica svetlijom nijansom tečnog pudera, koristite tamniji puder i stavite ga na početak i kraj nosa. Zatim manjom količinom tamnijeg pudera, tapkajte prema jagodicama, kako biste ublažili prelaze, smanjili velike kontraste.

A šta da radite ako vam je nos preterano uzak za vaš ukus? Rešenje je da sa obe strane, glavnog aktera ove priče, stavite svetao puder, a na vrh nosa stavite malu tamnu senku.

Ukoliko vaš nos poseduje neku neravninu, da biste je vizuelno eleminisali, preko nje i svetlijeg pudera kojim ste istonirali celo lice, nanesite tamniji puder i ponovo pređite puderom u prahu.

Ovo su male tajne kojima se dame uspešno koriste od davnina. Probajte i vi!

foto: Tijana Janković