otmenost sezdesetih i sarm mediterana 365

Otmenost šezdesetih i šarm mediterana

Kolekcija Pal Zileri proleće/leto 2013

Inspirisan visoko stilizovanom, prefinjenom atmosferom iz čuvenog filma Il Postino koncept kolekcije Pal Zileri proleće/leto 2013 ogleda se u prijatnoj lakoći i udobnosti – prozetih šarmom mediterana. Kolekcija će biti predstavljena na modnoj reviji 4. marta od 21h u Belexpo-u…

Najviše zastupljene boje su nebo plava, bež i svetlo siva, uz kontrastne – tirkizno zelenu, narandžastu, žutu i lila. Uočljiv je savršeni balans između umereno sive pomešanih sa lavanda plavom, a postojana napuljsko plava prošarana je sa svetlucavom ciklama nijansom koja se presijava na nitima modela. Svetlo sive su naglašene bojom antičke roze u različitim nijansama, dok se prirodno bež pojavljuje u nijansama od braon boje kože do boje cigle. Kolekcija sadrži i pastelne boje, prisutne na jaknama od vune, platnu i moheru sa svetlim rog dugmićima.

Dizajn otkriva precizne i jasne linije, za moderan izgled i u skladu sa trenutnim trendovima. Forma modela zasniva se na silueti naglašenog struka, dok su meka ramena obrađena u osnovi kao kod košulja. Reveri su neznatno sužavaju, a pantalone sa prednjom faltom se sužavaju pri dnu.

“Sportski” modeli kolekcije, sačinjeni od pamuka ili najlona, opuštenog su kroja i pružaju osećaj lakoće pri nošenju.

Sakoe odlikuje forma naglašena raznovrsnim detaljima: Gingam postavom, tankim prugama sa šavovima u boji, personalizovanom Melton podkragnom sa logotipom na dugmićima u odgovarajućim bojama kolekcije…

Pantalone su elegantne i prijatne za nošenje, sašivene od laganih i udobnih materijala – i lako se kombinuju sa MOZAIK košuljama koje imaju cvetne printove po sebi kao i sa polo ili dres pamučnim majicama. “Cinos” pantalone sadrže obilje modnih detalja – poput postave, dugmića i različitih aplikacija, koje ih izdvajaju od ostatka kolekcije.

Dopunski asortiman kolekcije – prsluci, kratke jakne i lake jakne punjene guščijim perjem – stilizovan je po aktuelnim modnim trendovima, izrazite lakoće, udobnosti i toplote pri nošenju.