Xperia XZ1 Compact 2

Sony predstavio i novi Compact model – XZ1 Compact

Kompanija Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) je danas predstavila dva člana njene vodeće porodice, Xperia XZ1 i Xperia XZ1 Compact. Ovi modeli poseduju najnoviju Motion Eye™ kameru za snimanje detalja iznad mogućnosti čovekog oka, novu revolucionarnu tehnologiju za mobilne uređaje sa 3D skeniranjem, vodeću tehologiju ekrana za prikazivanje prelepih slika uključujući HDR ekran za Xperia XZ1 i vrhunsko iskustvo slušanja sa Hi-Res Audio. Oba telefona Xperia XZ1 i Xperia XZ1 Compact kombinuju naprednu procesorsku snagu sa super–brzim brzinama prenosa, a sve upakovano u bezvremeni dizajn.

Xperia XZ1 Compact podiže kategoriju kompaktnih pametnih telefono na novi nivo, jer on poseduje najnoviju Sony inovaciju uključujući Motion Eye™ kameru i Super slow motion video, 3D Creator i super širokougaonu prednju kameru i vrhunsko audio iskustvo, a sve to u praktičnom,  4.6-inčnom ekranu koji je pogodan za vašu ruku.

Motion Eye™ kamera i njen senzor za slike, podižu snimanje kretanja na viši nivo, stvarajući izuzetan kvalitet slike. Dobijate sve najnovije funkcije, uključujući Predictive Capture, tako da nikada više nećete propustiti neočekivano, i Autofocus burst, koji inteligentno prati vaš predmet slikanja, prilagođavajući focus kako biste bili sigurni da vaši akcioni snimci ostaju oštri. Pored toga, dobijate i naprednu širokougaonu prednju kameru, sa vidljivošću od 120° Field of View (FoV) da biste dobili bolje selfie, koji je savršen za grupe i predivne predele, ili jednostavno možete da pređete na 80° normalni ugao jednim klikom na ekran.

svg%3E

Sony je poznat po jedinstvenim zvučnim inovacijama, a Xperia XZ1 Compact to ne umanjuje. Upakovan je sa najnovijim Sony tehnologijama za poboljšanje zvuka, kao što su  Hi-Res Audio, DSEE HX upscaling, LDAC, Digital Noise Cancelling (DNC) i  ClearAudio+. Takođe poseduje i nove stereo zvučnike koji imaju 50% više zvučnog pritiska od prethodnih modela, što ih čini najsnažnijim Xperia zvučnicima ikada, tako da možete uživati u neverovatnom kvalitetu zvuka, šta god da odlučite da slušate.

Mali, ali moćan Xperia XZ1 Compact nudi brze performance kako bi pratio životni stil pun stavova i avantura, koristeći najnoviju Qualcomm® Snapdragon™ 835 mobilnu platformu.

Xperia XZ1 i Xperia XZ1 Compact će biti lokalno dostupni od Novembra 2017. godine, a oba će se isporučivati sa Android™ 8.0, Oreo operativnim sistemom.