nestvarno realni 3d video - LookerWeekly.com
nestvarno realni 3d video - LookerWeekly.com

Nestvarno realni 3D video

Aleks Romanov „Treća i sedma

Kada budete videli rad Aleksa Romana pomilsićete kako je to samo video snimak lepe arhitekture. Međutim, svi ti enterijeri i građevine su 3D delo ovog umetnika, a ne realni objekti.

Realističnost scena iz 3D video rada „Treća i sedma” je zapanjujuća. Prosto da ne poverujete da su to kompjuterski kreirani objetkti. Koliko savremena tehnologija može da bude moćna, ako je u rukama talentovanog umetnika, videćete na YouTube snimku koji se nalazi na kraju teksta.

Aleks Roman je umetničko ime španskog umetnika Horhea Seva. Talentovani Španac je učio slikarstvo, da bi se potom odlučio za kompjutersku animaciju. Radio je vizulene efekte za nekoliko kompanija kao i arhitektonsku vizualizaciju.

„Treća i sedma” se odnosi na treću i sedmu umetnost, arhitekturu i film. U ovom radu Aleks je kreirao arhitektonski pejzaž posmatran očima fotografa. Tako da su glavni glumci u ovom filmu objektiv i silueta fotografa. Inspiraciju za fantastično realistične enterijere Roman pronalazi u japanskom minimalizmu. Takođe, ideje nalazi posmatrajući filmske reditelje, fotografe i umetničke pravce kao što su neoklasicizam i Art Nouveau, a i evropski strip.

U svom fotorealističnom radu, ovaj umetnik je kompjuterski generisao kuću koja već postoji na planini Fudži u Japanu. Najviše vremena, kako kaže, mu je bilo potrebno da napravi lišće drveća. “Treću i sedmu” je završio za mesec ipo dana radeći u slobodno vreme. Od programa je koristio V-Ray, OnyxTree i AfterEffects.

Nakon ovog videa pogledajte i Aleksovu reklamu u kojoj je kompjuterski kreirano voće toliko realno da bi mogli da ga zagrizete.