Screen Shot 2020 01 22 at 21.19.59

SAP HANA – platforma za moderno poslovanje!

Savremeni uslovi poslovanja predstavljaju izazov za svaku kompaniju. Količina podataka je sve veća, rokovi za odlučivanje su sve kraći i kraći, a konkurencija nikad jača. U takvim okolnostima, menadžeri su pred velikim pritiskom i ozbiljnim iskušenjima, kako analizirati terabajte podataka u najkraćem roku i doneti dobre odluke? Rešenje je poslovanje u realnom vremenu. Takvo poslovanje je moguće zahvaljujući automatizaciji poslovnih procesa i podacima dobijenim u realnom vremenu, a to obezbeđuju rešenja kompanije SAP.
Ukratko, šta je SAP HANA?

Sa pojavom SAP HANA rešenja, poslovanje u realnom vremenu je postalo stvarnost. HANA je relaciona baza podataka koja omogućava upravljanje transakcijama i analitičku obradu podataka.

SAP HANA pruža više desetina ili čak više hiljada puta veću brzinu obrade podataka u odnosu na ranija rešenja. Takođe, platforma koristi moderne algoritme za kompresiju. Njihovim upotrebom podaci zauzimaju manje prostora i mogu biti smešteni u radnu memoriju sistema.

Kakve novine donosi SAP S/4HANA?

  • SAP S/4HANA je nova vizija poslovnog softvera.
  • S/4HANA omogućava dodatnu optimizaciju poslovnih procesa i smanjenje troškova.
  • Platforma nudi 10 puta veću kompresiju podataka i 10.000 puta bolju iskorišćenost RAM memorije u odnosu na standardni model. Nova tehnologija obezbeđuje praćenje transakcija u realnom vremenu, trenutnu obradu podataka i kvalitetnije informacije.
  • S/4HANA donosi i nove funkcije FIORI interfejsa koje povećavaju produktivnost zaposlenih.

Platforma dostupna i u regionu

Zahvaljujući kompaniji COMING, SAP S/4HANA je stigla u region. Migracija je urađena u firmi MSK iz Kikinde, a COMING kao cloud provajder je obezbedio sve neophodne resurse. Naravno u cloud-u. Na taj način je, barem što se tiče infrastrukture, čitava faza implementacije prošla neopaženo i fluidno. Rezultati migracije su predstavljeni na nedavno održanom SAP skupu MOVE to S/4HANA #ONE održanom u hotelu “Hilton”.

Ukoliko želite da saznate o čemu se sve govorilo na skupu, posetite ovaj link

Više o kompaniji COMING možete saznati na ovom link-u