Namics Mitrovic Dejan 1
Dejan Mitrović

Srpski softveraši razvili aplikaciju za dojenje beba

Sveobuhvatna zdravstvena aplikacija koju je razvio međunarodni tim softverskih stručnjaka, uključujući i dva inženjera iz Srbije, Dejana Mitrovića i Nikolu Petrovića, proglašena je za najuspešnije primenjenu digitalnu transformaciju u 2015. godini, koja se dodeljuje u Cirihu, u Švajcarskoj.

U pitanju je aplikacija koja omogućava precizno praćenje dojenja kod porodilja i dalji pregled bebinog rasta i razvoja pod nazivom „MyMedela“, u čijem razvoju su beogradski inženjeri radili zajedno sa kolegama iz Nemačke i Švajcarske, kao deo objedinjenog međunarodnog tima švajcarske softverske kompanije Namics.

„Dejan i ja smo radili na razvoju aplikacije od samog početka i vrlo nam je drago što se možemo pohvaliti da smo radili na tehnični veoma zahtevnom i izuzetno  kompleksnom delu projekta. Princip umrežavanja znanja i ekspertize inženjera iz različitih zemalja još jednom je pokazao da takav metod daje najbolje rezultate i ponosni smo što smo odigrali značajnu ulogu u ovako velikom projektu“, ističe Nikola Petrović, softverski inženjer iz Beograda.

Nikola Petrović
Nikola Petrović

„U pitanju je veoma pregledna i funkcionalna aplikacija koju smo razvijali s ciljem da bude što jednostavnija za upotrebu, koju će mame moći da koriste u realnom vremenu tokom celokupnog procesa dojenja bebe. Aplikacija je do sada imala više od 100 hiljada preuzimanja i drago nam je da je upravo tu funkcionalnost i primenjivost stručni žiri prepoznao i nagradio“, objašnjava Dejan Mitrović, softverski inženjer i drugi član Namicsovog međunarodnog tima koji dolazi iz Srbije.

Nagrada za najuspešniju primenjenu digitalnu tehnologiju pod nazivom „Swiss Digital Transformation Award“, dodeljuje se kreatorima najuspešnije primenjene digitalne transformacije koje unapređuju način poslovanja, drugu godinu zaredom.

[appbox googleplay com.medela.mymedela.live]

[appbox appstore id909275386]