Sony Xperia S

Nastavak dobrog talasa

Ako niste znali, Sony Ericsson je prestao da postoji. Sony je otkupio ostatak firme i ponovo se aktivirao na tržištu mobilnih telefona pod originalnim brendom. Pred nama je Xperia S – prvi Sony telefon poslednje generacije…

Nekada davno, Sony je pokušao da pod svojim brendom kreira liniju mobilnih telefona. Modeli koji su bili popularni na ovdašnjim tržištima bili su “J5”, “J7” i “J70”, ali i “Z5” ili “Z7”. Tada veoma skupi telefoni i dostupni samo manjem broju ljudi, ali su i tada privlačili mnogo pažnje, kako dizajnom tako i inovativnošću – glavnim menijem se upravljalo preko “točkića”.

“Xperia S” nema nikakve dodirne tačke sa svojim prethodnicima iz Sony portfolio, ali zato je pravi naslednik “Xperia” serije. Uspeh koji je model “Xpera arc” doživeo i u svojoj drugoj iteraciji sa oznakom “S” pripremio je teren za novi model.

Xperia S

Kao što je očekivano, specifikacija ovog modela je impresivna:

  • Android 2.3 sa mogućnošću nadogradnje na Ice Cream Sandwich
  • Kamera od 12 Mpix sa mogućnošću snimanja HD video zapisa (1080p), 3D “Sweep Panorama” opcijom i Sony Exmor R algoritmom za poboljšavanje slika
  • Procesor brzine 1.5 GHz sa duplim jezgrom
  • Ekran od 4.3″ sa Mobile Bravia Engine tehnologijom
  • HDMI konektor

Ostale opcije su već standardne za Android telefone novije generacije.

Detalj koji ovaj telefon dodatno izdvaja od ostalih jeste i dizajn. Osim velikog i lepog ekrana, ovaj telefon je specifičan i po tome što su tasteri kojim se kontroliše pristup opcijama ili poziv praktično obeleženi providnim delom plastike sa unutrašnjim osvetljenjem. Za razliku od “Xperia arc” modela, “Xperia S” je malo deblji model, ali i dalje lepo leži u ruci što dodatno uliva sigurnost u korišćenju s obzirom na veliki ekran.

Iako smo očekivali da će ovaj model biti od starta dostupan sa Ice Cream Sandwich verzijom Android platforme, nadamo se da budući kupci neće dugo čekati na nadogradnju. Iako se o ceni mnogo spekuliše, verujemo da će ovaj model sigurno biti veoma prodavan u budućnosti. Pogotovu što iza njega od sada, u potpunosti stoji jedan od najvećih brendova – Sony.

 Foto: Sony Ericsson