Xperia M
Xperia M

Sony predstavio Xperia M

Najnoviji model koji je stigao u porodicu Xperia™ premium pametnih telefona, Xperia™ M nudi kombinaciju Sony tehnologije i dizajna u novom cenovnom rangu. Kalum Mekdugal, direktor Xperia marketinga u Sony Mobile Communications, predstavio je danas ovaj model na događaju upriličenom u Londonu.

Xperia™ M je dizajniran da donese Sony iskustva na nova tržiša i u novi cenovni rang; NFC povezivanje za one-touch funkcije, zadivljujući dizajn i čitav niz tehnologija, uključujući: visokokvalitetan ekran za oštrinu prikaza, pametnu funkcionalnost kamere za impresivne fotografije i video snimke i Sony-jeve medijske aplikacije za uživanje u pokretu u fotografijama, muzici, filmovima i igricama, integrišući Sony Entertainment  Network servise direktno u aplikacije.

Xperia M - izbor boja
Xperia M – izbor boja

Xperia™ M ima sada već poznati Sony OmniBalance dizajn, prvi put predstavljen kod top modela Xperia™ Z. Estetski jezik predstavlja precizno izrađen skeletni okvir, i daje savršen elegantan izgled telefonu. Osmišljeno kao dopuna tankom dizajnu, Xperia™ M takođe poseduje osvetljenja različitih boja koja mogu biti personalizovana tako da vas vizuelno upozore o dolaznim pozivima, porukama i alarmima.

Glavne karakteristike Xperia™ M modela:

  • One-touch funkcije sa NFC i screen mirroring opcijom, za prikazivanje sadržaja na TV-u ili deljenje muzike i fotografija između uređaja
  • Sony-jev OmniBalance dizajn, sa izdašnim 4-inčnim ekranom osetljivim na dodir i LED osvetljenjima
  • Sony-jeva autorska tehnologija za audio poboljšanje ClearAudio+, xLOUD i 3D Surround Sound
  • 5MP kamera sa opcijom brzog fotografisanja sa auto-fokusom i HDR za fotografije, i odvojenim dugmetom za fotografisanje
  • Brzi rad i izvrsne performance sa dvojezgrenim procesorom
  • Battery STAMINA režim za duže trajanje baterije
  • Dostupan u crnoj, ljubičastoj, beloj i žutoj boji (Xperia™ Mdual, model sa dve SIM kartice, neće biti dostupan u žutoj boji)

Xperia™ M i Xperia™ Mdual iz Sony Mobile-a će biti globalno dostupni od trećeg kvartala 2013. godine.

Foto i izvor: Sony Mobile