Sony SmartBand 2 white

Sony predstavio novu generaciju SmartBand 2 narukvice

Sony Mobile predstavio je danas SmartBand 2, multi-senzornu lifelog narukvicu koja pruža sveobuhvatne informacije o vašem nivou fitnesa, opšteg stanja i nivoa stresa.

[su_quote cite=”Kaz Tajima, Senior Vice President, Head of UX Creative Desing and Planning u Sony Mobile Communications.”]Okupili smo se kako bismo kreirali najnapredniji nosiv uređaj u ovoj kategoriji tržišta – SmartBand 2 ima kapacitet da pruži bitne biometrijske podatke za korisnike u okviru LifeLoga. Ne samo da predstavlja moćnu viziju kako korisnici mogu naučiti više o njima samima- omogućava nam takođe da istražujemo uzbudljive nove mogućnosti sa partnerima za razvoj.[/su_quote]

Vaše srce, opšte zdravlje i nivo stresa

Unutar same modularnog ‘jezgra’ SmartBand narukvice, akcelerometar i senzori za ritam srca SmartBand-a rade zajedno kako bi pratili promenljivost u pulsu i srčanom ritmu omogućavajući vam da se utvrdi sveukupni nivo fitnesa, uzbuđenja i sresa tokom dana.

SmartBand 2 automatski prati aktivnosti kao što su hodanje, trčanje i druge treninge dok mapira brzinu otkucaja vašeg srca tokom svake aktivnosti. Sony popularna Lifelog aplikacija pomaže vam da pratite kako napredujete, uz zabavne komparativne uvide pružajući vam inspirativnu motivaciju baziranu na vašoj aktivnosti.

Bićete u mogućnosti da uživate u boljem noćnom odmoru jer SmartBand 2 pruža uvide o snu uz automatsku detekciju sna i pametnu funkciju alarma koji nežno vibrira kako bi vas probudio u najbolje vreme bazirano na vašem ciklusu spavanja.

Živi pametnije sa inteligentnim notifikacijama i povezanošću

SmartBand 2 osigurava da nikada ne propustite poziv, poruku, email ili tvit uz suptilne vibrirajuće notifikacije i svetle pulsirajuće boje LED ekrana. Dopušta vam da lako kontrolišete muziku na vašem pametnom telefonu ili tabletu uz jednostavno tapkanje ekrana za puštanje, pauziranje ili preskakanje određenih numera.

Kompatibilnost sa bilo kojim uređajem sa Android u verzijama od 4.4 (KitKat) ili i0S od verzije 8.2.

Takođe nikada nećete zaboraviti vaš Xperia pametni telefon ili tablet jer će SmartBand 2 vibrirati da vas upozori kada se nalazite na više od 10 metara od konektovanog uređaja.

Takođe, SmartBand 2 postiže pun kapacitet baterije za otprilike sat vremena i baterija traje do dva dana. Sa istrajnom silikonskom zaštitom, trajanjem baterije do 2 dana i IP68 vodootpornošću- uprkos microUSB-u bez poklopca – SmartBand 2 može biti nošen bilo gde i bilo kada.

Dizajniran u Sony kreativnom centru u Švedskoj i Japanu, SmartBand 2 ima uglađen, suptilan izgled sa ovim metalnim klipom tako da može lako i bezbedno da se pričvrsti.

SmartBand 2 će biti dostupan crnoj i beloj boji prilikom lansiranja uz dve dodatne jarke boje koje će se pojaviti kasnije – roza i indigo. Kako je zadržano isto kompaktno ‘’jezgro’’ kao na SmartBand-u, možete ga nositi i sa prvobitnim narukvicama i narukvicama drugih proizvođača.

SmartBand 2 pojaviće se u 60 zemalja širom sveta, od jeseni 2015. godine.

Izvor:  Sony SmartWare