Fitbit Flex 2 2

Fitbit Flex 2 – top fitnes treker

Kompanija Fitbit važi za jednog od najvećih proizvođača fitnes gedžeta na svetu i svakako je ime koje je zaslužno za razvoj nekih od najboljih fitnes trekera dostupnih na tržištu. Rešenja ove kompanije prisutna su svuda, a koriste ih kako profesionalni sportisti, tako i rekreativci, kao i svi koji žele da vode zdrav način života ili jednostavno imaju ideju da se približe istom.

Ovaj proizvođač nedavno je osvežio svoju ponudu fitnes gedžeta sa nekoliko sjajnih rešenja, među kojima se posebno izdvaja fitnes treker pod nazivom Flex 2 koji se može nositi kao klasična narukvica ili oko vrata kao ogrlica (opciono). Radi se o jedinstvenom i veoma lepo izbalansiranom fitnes proizvodu/trekeru koji će oduševiti kako pripadnike jačeg, tako i pripadnice lepšeg pola. Pogledajmo šta to Flex 2 fitnes treker čini drugačijim od sličnih rešenja…

Flex 2 je savršen mali fitnes treker koncipiran tako da se može nositi kao narukvica oko ruku ili uz određene opcione dodatke kao lančić oko vrata. Proizvođač je za njega kreirao skup veoma zanimljivih dodataka, uključujući i dodatke od plemenitih materijala sa kojima Flex 2 postaje veoma moćan i skup detalj na bilo čijem vratu ili ruci. Poput većine trekera ovog tipa, tako i Flex 2 donosi mogućnosti dnevnog i noćnog praćenja aktivnosti korisnika. Od dnevnih aktivnosti Flex 2 trekuje pređenu kilometražu, iskoračane korake i stepenike, potrošnju kalorija, pređenu distancu i fizičke aktivnosti u smislu opterećenja organizma i prepreka koje prelazi tokom dana. Sa druge strane od noćnih aktivnosti ovaj treker prati dubinu sna, eventualne turbulencije tokom perioda spavanja i fizčke aktivnosti u smislu ustajanja do toaleta ili do frižidera (kada organizam ima takve potrebe). Zahvaljujući vibracionom motoru koji poseduje, Flex 2 lagano izvodi organizam iz stanja sna smanjujući nivo stresa koji bi mogao da loše utiče na teloi  neke organe, kao i nervni sistem.

U zavisnosti od potreba korisnika Flex 2 lako može da se pretvori u odličnog fitnes instruktura ili vrhunskog savetnika u borbi protiv loših i nezdravih navika. Takođe, ovaj fitnes treker je i stimulator organizma koji se “uspavao”, pa već nakon dva sata neaktivnosti kreće da “smara” svog nosioca da se pokrene. Velika prednost Flex 2 fitnes trekera je i ta što je otporan na većinu spoljnih uticaja, a to uključuje i polivanje vodom. Proizvođač ističe kako sa ovim trekerom može da se pliva i roni do određene dubine, međutim to baš i nije preporučljivo – nikad se ne zna, pa da ne bude iznenađenja. Kako je reč o cenovno povoljnijem Fitbit fitnes trekeru tako je na istom izostao displej, njega su zamenile LED diode (ukupno 5) koje nosioca obaveštavaju o prispelim porukama, propuštenim pozivima, raznim notifikacijama i dospleim mejlovima – logično, sve kada je Flex 2 fitnes treker uparen sa pametnim telefonom ili nekim tablet računarom. Jača strana mu je i odlična autonomija baterije koja se puni nakon 5 do 7 dana i to za samo par sati, nakon čega je treker opet spreman za celonedeljno korišćenje.

Aplikacija koja prati Flex 2 fitnes treker je vrhunska i što je još važnije dostupna je za sve mobilne i desktop platforme. Grafički je veoma pregledna, a to korisniku omogućava da se kroz istu lako navigira, odnosno da se lako snalazi/kreće. Skrivenih opcija nema, sve su izvedene korisniku na dohvat ruke, međutim ono što je posebno je to da aplikacija šematski tj. grafički vlasniku trekera prikazuje njegov progres i sve šta je radio tokom dana – gde se kretao i kakve je fizičke aktivnosti imao. Ako se to prenese/preslika na nedelje i mesece dobije se jedna kristalno jasna slika aktivnosti i napora na osnovu koje mogu da se postave temelji zdravog načina življenja.

To bi u najkraćim crtama bio Flex 2 fitnes treker, koji je već neko vreme dostupan na domaćem tržištu. U svojoj klasi za sada nema konkurenciju ni po pitanju radnih karakteristika, ni u pogledu dizajna i praktičnosti. Sjajno je rešenje za manje zahtevne korisnike i osobe koje imaju želju i potrebu da “prigrle” zdrave životne navike, ali i da se oslobode nagomilanog stresa i tenzija. Kako je kvalitetno napravljen trajaće godinama, nudeći svom vlasniku najbolje mogućnosti da se promeni i krene zdravo i pravilno da živi i da se hrani. Ni cena mu za ono što donosi nije previše visoka tako da ima realne šanse da u narednim mesecima postane najtraženiji fitnes gedžet na planeti!

Kontakt: iStyle, www.iStyle.rs