Screen Shot 2019 03 25 at 11.45.17

BenQ EW2775ZH – vaš budući multimedijalni monitor!

Volite da gledate filmove na svom desktop računaru? Nova multimedija u vama budi adrenalin, a postojanost boja i visoka detaljnost vas inspirišu? Ako je tako, onda je pravi trenutak da upoznate EW2775ZH monitor kompanije BenQ koji po svim mogućnostima odskače od sličnih rešenja na tržištu i donosi sliku o kakvoj ste do sada mogli samo da sanjate. Da, dobro se čuli, ovo je monitor savršenih boja i izuzetne detljanosti koji vašu maštu pretvara u stvarnost, a realnosti daje sve što ona nema. U bukvalnom prevodu EW2775ZH je multimedijalni monitor koji na jednom mestu spaja vrhunske radne karakteristike sa novim tehnološkim inovacijama. On je dobar prijatelj svake zabave, drugar za pravi odmor i monitor koji donosi novu perspektivu pogleda na boje, detaljnost i oštrinu. Sa njim nema zezanja, sa njim je sve više od igre…

Sveden i moderno dizajniran, EW2775ZH je monitor koji već na prvi pogled ostavlja utisak surovog profesionalca. Oštre ivice, minimalistički dizajn, moćan panel i perfektno rešeno postolje jasno govore zašto ovaj monitor ide korak dalje u poređenju sa sličnim rešenjima u klasi. Njegovo srce čini VA panel poslednje generacije čija je maksimalna rezolucija 1920×1080 piksela, dok je odziv tečnih kristala 4ms (GtG), što ga čini idealnim za sve namene, a posebno za rad sa multimedijom i video materijalom za šta je i kroz ostatak tehničkih specifikacija jasno definisan. Odnos stranica kod ovog monitora je 16:9, uglovi vidljivosti 178/178, a osvežavanje 60Hz. BenQ EW2775ZH vidi spektar od 16.7 miliona boja i što je veoma pohvalno ima nativni kontrast od 3000:1. Dinamički je 20000000:1, ali to je nekako i očekivano obično da kod ovakvih tipova monitora DCR je drastično veći poređeno sa nativnim kontrastom. Ovakva hardverska postavka najvećim delom je i zaslužna zašto EW2775ZH monitor ima tako dobru sliku i prikaz boja, kao i jasnoću čak i najsitnijih detalja. 

Kao i svi prethodni modeli iz EW klase tako i ovaj monitor nije lišen značajnih tehnoloških unapređenja pa tako i EW2775ZH dolazi sa setom neverovatnih inovacija. Pomenuti proizvođač je ovaj monitor opremio sa većinom svojih prestižnih novotarija, uključujući i Flicker-free tehnologiju, koja sprečava treperenja slike, i na taj način štiti oči od niza štetnih efekata, pogotovo nakon dužeg (višečasovnog) gledanja u displej. Tu je i Low Blue Light tehnologija, koja smanjuje količinu plave u prikazu i na taj način štiti rožnjaču oka, ali i podiže kvalitet slike na jedan zavidniji nivo. EW2775ZH monitor je između ostalog opremljen i brojnim tehnologijama za uštedu energije sa kojima je moguće uštedeti i do 50% energije bez značajnog gubitka na kvalitetu slike, zbog čega je i svrstan u top 20 monitora ove godine koji čuvaju životnu okolinu tj. u tkz. Eco monitore visoke klase. Realno gledano BenQ je sva svoja tehnološka rešenja za čuvanje zdravlja očiju smestio u ovaj monitor čime je dodatno stavio do znanja kako mu je briga o zdravlju potrošača na prvom mestu. I ne samo to, nove i implementirane tehnološke inovacije rade u sprezi jedna sa drugom dajući krajnjem korisniku upravo ono što želi – savršenu sliku!

EW2775ZH dolazi sa naprednim LED pozadinskim osvetljenjem, ima izvedena dva zvučnika ukupne izlazne snage od 4W (2x2W) i poseduje sjajne mogućnosti za povezivanje sa izvorima signala (HDMI (v2.0), D-sub…), ali i odlično rešen OSD preko koga je moguće upravljati svim funkcijama monitora. Pomenuti OSD je grafički odlično odrađen i koncipiran je tako da korisniku većina ključnih/bitnih opcija bude na dohvat ruke. Proizvođač je na oficijalnom sajtu najvio konstantan rad na unapređenu OSD-jeva za sve svoje monitore uključujući i EW2775ZH, tako da se očekuju stalna unapređenja OSD-ja ovog monitora i po pitanju funkcionalnosti i kada je reč o grafičkom okruženju. Ljubiteljima vrhunske multimedije to je od veoma velikog značaja jer poboljšanja vezana za sam kvalitet slike mogu biti poprilično velika. Takođe, poboljšanje intuitivnosti dodatno korisnike vezuje za monitor. OSD na ovom monitoru zapravo korisniku otvara neverovatan set novih mogućnosti kakve su do skora bile rezervisane samo za veoma skupe, takozvane premium modele. Tek kada se one osete na koži shvati se mogućnost ovog monitora.

Ah da, reprodukcija boja i detaljnost… Zar nismo već rekli da je taj deo na ovom monitoru savršen? Jesmo, ali valjalo bi ponoviti (tako kaže i stara poslovica), jer od ponavljanja glava može samo malo da boli, a i korisno je. BenQ EW2775ZH u svakom smislu na ovom polju blista. Svi video i multimedijalni testovi isprobani na njemu su potvrdili besprekornu reprodukciju gotovo svih pigmenata i odličnu detaljnost. Tako, prikaz crne je baš pravi, dubok, nema sivila i probijanja. Bela ne isijava i ozbiljno je prirodno bela, bez primesa plavih ili žutih tonova, koje se često viđaju na panelima ovog tipa. Sve to dodatno govori kako EW2775ZH monitor može da se koristi za različite namene – od gledanja filmova i multimedije u HD rezolucijama, do obrade grafike i 3D objekata. Čak, može biti i cool rešenje za igranje nekih manje zahtivnih igrica iako ga proizvođač ne preporučuje za taj vid zabave. Suma sumarum EW2775ZH je monitor zasićenih i prirodnih boja, kao i besprekorne detaljnosti. Prava multimedijalna mašina, ali i više od toga jer su sa njim zabava i širok osmeh na licu zagarantovani!

I to bi bilo to, bar u najkraćim crtama, pa ko voli eto, neka razmisli o ovom modelu, jer mi smo sigurni da će se prijatno iznenaditi. Nema na ovom modelu viška ničega, a ni manjka nečega, sve je savršeno utegnuto i dovedeno do perfekcije za klasu kojoj pripada. EW2775ZH je može se reći odličan kućni multimedijalni monitor spreman kad god je potrebno da podgreje atmosferu i da joj onaj finalni tač. Nama se mnogo dopao, a verujemo da će i vama. Cena mu je sasvim cool, kao i on – dovoljan razlog za investiciju, zar ne?

Cena (sa PDV-om): 26.699,00 dinara

Kontakt: List