Screen Shot 2019 09 24 at 23.36.12

Monitor oštrog oka – BenQ SW2700PT

Međunarodno priznati inovator u sferi digitalnog životnog stila, kompanija BenQ sa svojim SW2700PT monitorom, donosi izuzetno veran prikaz boja zahvaljujući kome je svaki čarobni trenutak koji zabeležite fotoaparatom moguće prikazati u punom sjaju. Bogato opremljeni monitor dijagonale 27” nudi QHD rezoluciju (2560×1440), 99% Adobe RGB pokrivenost, IPS tehnologiju, hardversku kalibraciju,14-bitnu 3D tabelu za korekciju boja (Look Up Table – LUT), Delta E≤2, softver za kalibraciju glavne palete, zaštitni ram protiv ambijentalnog osvetljenja, kontroler ekranskog prikaza (OSD-a) i crno-beli način rada.

Svaki fotograf (bilo profesionalac ili amater) sanja o tome da zabeleži jedinstvenu sliku – trenutak u vremenu koji se nikad neće ponoviti. Šta ako biste mogli da otkrijete jedinstvenu čaroliju u svakom trenutku? BenQ SW2700PT monitor je osmišljen da bez napora verno prikaže kreativnu viziju profesionalnih fotografa, poboljšavajući i osnažujući vizuelne priče koje fotografi pričaju. Sa nenadmašivom vernošću boja, preciznim detaljima i jednostavnim korišćenjem, SW2700PT stvara verne boje tako da doslovno izvlači na površinu neodredivu esenciju svake fotografije, bez obzira na to da li je fotograf iskusni profesionalac ili amater.

Dizajniran za vizuelno savršenstvo u profesionalnom uređivanju fotografija, BenQ SW2700PT je profesionalni monitor za fotografe na tržištu koji spaja niz visokotehnoloških osobina za nenadmašnu vernost boja, doslednost i jednostavnu kompatibilnost sa DSLR fotoaparatima. Adobe RGB prostor boja omogućava ovom monitoru da prikaže veći raspon nijansi plave i zelene i tako vernije prikaže fotografije iz prirode. 14-bitna 3D tabela za korekciju boja (Look Up Table – LUT) poboljšava preciznost mešanja RGB boja za izuzetnu reprodukciju, a Delta E≤2 u prostorima boja Adobe RGB i sRGB nudi najverniji prikaz izvorne fotografije.

Hardverska kalibracija donosi korisnicima mogućnost da direktno prilagode 14-bitnu 3D tabelu za korekciju boja bez izmene izlaznih podataka grafičke kartice i osigurava da je svaka slika prikazana upravo onako kako je snimljena. SW2700PT dolazi sa BenQ-ovim softverom za kalibraciju glavne palete koji se može upotrebiti u kombinaciji sa kalibratorom za optimizaciju performansi boja. Monitor je kompatibilan sa profesionalnim alatima za kalibraciju boja X-rite i Datacolor.

Izbirljive oči biće zadivljene pažnjom koju SW2700PT daje detaljima slike. Svaka fotografija može da se vidi zadivljujućom jasnoćom, definicijom i vernošću na QHD (2560×1440) monitoru. Sa gotovo 77% više radnog prostora u odnosu na standardni Full HD monitor, korisnici mogu da vide veći deo slike koju obrađuju i to sa neverovatnim detaljima. Monitor je inteligentno dizajniran da korisnicima pruži najveću moguću upotrebljivost prilikom pregledanja i uređivanja fotografija. Odvojivi zaštitni ram blokira ambijentalno osvetljenje koje često može negativno da utiče na percepciju boja. Kontroler ekranskog prikaza (OSD-a) stavlja postavke monitora doslovno u ruke korisnika, sa tri tastera koja omogućavaju brzo prilagođavanje postavki za različite namene, na primer za Adobe RGB i sRGB prostore boja, ili za crno-beli način rada. Korisnici se između postavki mogu prebacivati jednostavnim pritiskom tastera, umesto podešavanjem svake pojedine postavke. Taster na kontroleru ekranskog prikaza nudi brzu navigaciju kroz postavke OSD-a. Na kraju, crno-beli način rada korisnicima omogućava da pregledaju i uređuju crno-bele fotografije bez gubitka detalja ili tonskih prelaza. Pregledanjem fotografija u boji u crno-belom načinu pre uređivanja, korisnici mogu da uštede dosta vremena koje bi izgubili na pogrešna prilagođavanja.

BenQ SW2700PT je apsolutno jedinstven monitor u svojoj klasi sa kojim svaka fotografija i pokretna slika izgledaju lepše i moćnije. Dizajniran za profesionalce i napravljen od najboljih mogućih materijala i elektronike ovaj monitor redefiniše dosadašnji pogled na svet fotografije. Jedno je priča o njemu, a drugo iskustvo u radu sa njim te stoga lični utisci idu na stranu – BenQ SW2700PT mora da se oseti na delu. Cena mu nije mala, šta više poprilično je visoka, ali da vredi, vredi. Ko ima da izdvoji ove lepe novce ispod sa SW2700PT monitorom ima da doživi pravo uživanje u radu.

Cena (sa PDV-om): 87.890,00 dinara

Kontakt: List