27950983 10213345030519327 732242488 o

iPhone 8 – ispred vremena!

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Iz godine u godine Apple se trudi da svoje iPhone telefone unapredi što je više moguće. Ove godine kompanija iz Kupertina lansirala je dva nova iPhone telefona – iPhone 8 (koji dolazi i u varijanti sa većim ekranom i nosi oznaku iPhone 8 Plus) i iPhone X koji se smatra začetnikom nove  ere pametnih telefona. Svakako iPhone 8 sa startnim kapacitetom (64GB) je najzanimljiviji domaćim kupcima jer je cenovno najpovoljnije pozicioniran, a isti je moguće nabaviti u tri različite boje: Gold, Silver i Space Gray, kao i sve ostale iPhone 8 telefona. Svi iPhone 8 telefoni su posebni po tome što koriste vrhunski hardver poslednje generacije i što dolaze sa najnovijom iOS 11 platformom koja u ovom momentu važi za najbezbedniju. Tu su i neka nova tehnološka unapređenja, kao i sjajne kamerice, veličanstven ekran i mogućnost bežičnog punjenja baterije.

Osnovu iPhone 8 telefona čini A11 Bionic 64-bitni čip koji ima integrisan M11 koprocesor kome je glavni zadatak ispomoć centralnom CPU-u. Grafički akcelerator je takođe integrisan, dok su kupcima na raspolaganju modeli sa fleš skladišnim prostorima od 64GB i 256GB. Svi iPhone 8 telefoni donose visok nivo rezistentnosti na spoljne uticaje i to po IP67 standardu, što znači da im vetar, prašina i kiša ne mogu ništa. Očekivano, ekran je Retina HD tipa, ima dijagonalu od 4.7 inča i operiše sa rezolucijom od 1334×750 piksela. Posebnost ovog displeja krije se u implementiranju True Tone ekrana koji donosi značajano svetliju sliku, još bolju detaljnost i prirodnije boje.

Zadnja kamerica ima 12MP i sa njom je moguće kreirati profesionalne fotografije i video sadržaj. Ista je odlična za slikanje portreta, slikanje prirode, fotografisanje skupova, posebnih momenata i snimanje kratkih i dugih video klipova. Zadnja kamerica ima digitalni zum od 5x, optičku stabilizaciju i sve napredne foto i video novotarije sa kojima i fotografije i filmovi izgledaju apsolutno veličanstveno. Prednja FaceTime HD kamerica ima 7MP i ona je osmišljena za čistu i oštru video komunikaciju. Sa njom je moguće i kreiranje vrhunskih selfija, kao i snimanje video sadržaja u rezoluciji do 1080p. Kompanija iz Kupertina je vodila poprilično računa o bežičnim konekcijama, pa tako iPhone 8 telefoni dolaze sa Bluetooth i WiFi adapterima poslednje generacije koji se u praksi savršeno razumeju sa najrazličitijim uređajima.

Još jedna od jačih strana novih iPhone 8 telefona svakako je i odlična baterija. Ista donosi gotovo celodnevnu radnu autonomiju i kada se isprazni zahvaljujući Fast-charge tehnologiji za svega 30 minuta je puna do kapaciteta od 50%. Novina koja dolazi sa iPhone 8 telefonima, a tiče se punjenja baterije vezana je za bežično punje baterije preko Qi certifikovanih punjača. Postoji i originalni Apple-ov bežični punjač, ali se još uvek ne zna kada će isti biti dostupan za krajnje kupce. Ovi telefoni opremljeni su i brojnim senzorima: Touch ID fingerprint senzor, Barometer, Three-axis gyro, Accelerometer, Proximity senzor i Ambient light senzor, kao i novim bezbedonosnim tehnologijama koje dolaze sa iOS 11 platformom. Ista je značajno bolje organizovana u odnosu na desetku, ima preko 250 novih funkcija i veoma je fluidna u radu.

Novi iPhone 8 telefoni u odnosu na prošlu generaciju telefona donose značajno bolje brzinske i grafičke performanse koje se kreću u okvirima između 25% i 30%. Upravo zbog toga većina operacija na njima se odvija munjevito, dok najnovije iOS igrice imaju fantastičan odziv. Kamerice takođe rade odlično posao, kao i sve što čini sastavni deo iPhone 8 telefona. Baterija je takođe fantastična, bolje reći iznad proseka, ali i svaki detalj na ovim telefonima. Ko želi vrhunski pametni telefon, a nije spreman da izdvoji brdo para za novi X, iPhone 8 je apsolutno telefon koji će ispuniti sva očekivanja. Mi biramo verziju većeg kapaciteta jer nikada se ne zna kada skladišni prostor može da zatreba.

Cena (sa PDV-om): od 108.090,00 dinara

Kontakt: iStyle