Fitbit Charge 2 – profi fitnes narukvica!

Fitnes gedžeti su u poslednjih par godina našli put do miliona i miliona kupaca širom planete i mnogima od njih su pomogli da svoje telo dovedu u top formu, kao i da ga oslobode od suvišnog stresa i psihičkih nelagodnosti.

Oni u osnovi nude mogućnosti sa kojima se može brzo i lako zakoračiti ka zdravijem načinu života. Kompanija Fitbit najveći je proizvođač ovih uređaja na planeti i definitivno je ime iza koga stoje vrhunska rešenja koja mogu koristiti i profesionalni sportisti i rekreativci, ali i svi koji žele da svoje telo održe zdravim i vitalnim. Pomenuti proizvođač nedavno je predstavio nekoliko odličnih fitnes gedžeta, među kojima se nalazi i Charge 2 – profesionalna fitnes narukvica koja pored trekovanja dnevnih i noćnih aktivnosti donosi i mogućnost merenja pulsa, kao i aktivaciju profesionalnog fitnes trenera. Šta to ovu fitnes narukvicu čini ultimativnim rešenjem u svojoj klasi…

Fitbit Charge 2 u osnovi predstavlja direktnog naslednika popularne Charge HR narukvice, šta više čak su i po funkcijama veoma slični proizvodi, međutim ono što krasi novo izdanje jeste elegantniji dizajn, bolja izrada, maksimalna otpornost na sve spoljne uticaje i mogućnost kastimizovanja ugrađenog trekera.

Kao i Charge HR, tako i Charge 2 prati sve dnevne i noćne aktivnosti korisnika, broji iskoračane korake i stepenike, pređenu kilometražu, potrošene kalorije i meri otkucaje srca. Po potrebi može se pretvoriti i u personalnog trenera, kao i u moćnog vodiča ka zdravijem načinu života. Fitbit Charge 2 sa pametnim telefonima i računarima komunicira preko Bluetooth veze koja pored toga što je zadužena za sinhronizaciju podataka sa trekera prima i informacije sa uređaja sa kojim je uparena. Tako korisnik dok trenira brzo i lako može da ima uvid u prisple poruke, mejlove i (propuštene) pozive, ali i da prima obaveštenja o na primer vremenskoj prognozi i stanju na putevima, kao i opšte vesti. Takođe, kako poseduje displej Charge 2 ima implementiran i alarm, sat i kalendar, a može da pruža i brojne druge vizuelne informacije.

Kako je reč o naprednom fitnes trekeru tako Charge 2 objedinjuje skup od tri senzora (Optical heart rate tracker, 3-axis accelerometer i Altimeter), koji u kombinaciji sa vibracionim motorom omogućavaju krajnjem korisniku kompletan uvid u sve dnevne i noćne aktivnosti, ali i daju maksimalni stimulans organizmu da se pokrene.

Tako, na primer, ukoliko korisnik više od jednog sata nema nikakvih fizičkih aktivnosti Charge 2 aktivira vibracioni motor i kreće da animira korisnika da se pokrene i vežba, odnosno da krene da izlaže svoje telo naporima i kretanju. Kako smo napomenuli Charge 2 je fitnes narukvica napravljena od najkvalitetnijih mogućih materijala (posebna vrsta gume) zbog čega je i otporna na većinu spoljnih uticaja. Nju je čak moguće i pokvasiti bez bojazni da će prestati sa radom. Ipak, nije potpuno vodootporna, pa tako sa njom nije baš najbolje ići na plivanje i ronjenje. Narukvica je veoma lagana, ima odličnu bateriju čija je radna autonomija od 5 do 7 dana (kompletno se puni za dva sata) i moguće je istu opremiti sa brojnim dodacima. Konkretno za Charge 2 narukvicu Fitbit je dizajnirao kožne narukvice i narukvice od plemenitih metala koje jeste da mnogo koštaju, ali ovaj proizvod čine jedinstvenim i još lepšim i moćnijim. Svakako ih toplo preporučujemo.

I to bi u najkraćim mogućim crtama bila Charge 2 fitnes narukvica koja je od pre mesec dana dostupna i domaćim kupcima u svim raspoloživim bojama. Za razliku od Flex 2 fitnes trekera (koji smo vam takođe predstavili) ova narukvica je mnogo ozbiljniji proizvod jer pored standardnih parametara meri i puls, a poseduje i OLED displej na kome se većina informacija ispisuje, pa nema baš mnogo razloga da se telefon stalno vadi iz džepa kako bi se videle ključne informacije – one su tu, na samom displeju trekera/narukvice. Sjajna stvar kod ove fitnes narukvice jeste i to što je dizajnerski veoma svedena i može da se uklopi uz bilo koju vrstu garderobe, uključujući i onu najsvečaniju. Prednost joj je i to što je dostupna u više različitih boja i što ne iziskuje mnogo napora oko održavanja. Za ono što dnosi krajnjem korisniku ni njena cena nije preterano visoka – konkurencija je mnogo skuplja, a ne nudi ništa specijalno.

Sve u svemu Charge 2 narukvica je pun pogodak za ozbiljne sportiste i rekreativce, kao i sve koji žele da zaplove ka zdravim životnim navikama.

U jednoj rečenici – super cool fitnes gedžet!

Kontakt: iStyle, www.iStyle.rs