Kolekcionar 39x58 tuš na papiru 2016

Memorābilia Vladimira Lalića

 

U novootvorenoj galeriji „Art for All“ – Kralja Petra br.4 – u četvrtak, 17. novembra u 19 časova na svečanom otvaranju samostalne izložbe likovni umetnik Vladimir Lalić prikazaće akvarele iz aktuelne serije „Memorābilia“ koja predstavlja preokret u odnosu na dosadašnji umetnikov rad po kome je poznat i nagrađivan.

Ovom serijom alegoričnih portreta zamišljenih ličnosti Lalić ostaje veran svom dosadašnjem interesovanju za problematiku ljudske psihe iskazanu virtuoznim crtačkim tretmanom ljudskog lika i donosi novi minuciozni slikarski postupak i smeli kolorit. Izložba će biti otvorena do 26. novembra 2016. godine. Ulaz na izložbu prodajnog karaktera je slobodan.

[su_quote cite=”Vladimir Lalić, autor izložbe”]Ovi radovi, koje sam započeo u Beogradu a završio u Parizu, predstavljaju sociološku kritiku iskazanu introspektivnim kopanjem po onom što je naučeno i stečeno. Nastojim da stvorim nekakvu sopstvenu  mitologiju koristeći svo đubre sveta, savremenog, minulog ili unutrašnjeg.[/su_quote]

Izložbu čini 18 radova u tehnici akvarela, galerijskih formata. Radovi su većinom nastali u toku 2016.

Novootvorena galerija „Art for all“ u ulici Kralja Petra 4, okuplja umetnike iz različitih sfera izlažući ekskluzivna dela kako od priznatih, tako i od još uvek neafirmisanih umetnika. Smešten na jednoj od najatraktivnijih gradskih lokacija, „Art for all“ galerija je osmišljena tako da impresivne umetničke kolekcije prikaže na zanimljiv i kreativan način čineći ih dostupnim svima.