Beats ep 3 1

Beats ep – povoljno po bitu!

Najbolje što je moglo da se dogodi kompaniji Beats se dogodilo – kupljena je od strane Apple-a i od tada je krenuo njen procvat. Kupovina je u startu značila bolje profilisanje na tržištu, pa je tako Beats svoj portfolio maksimalno ispeglao, a stigli su i novi modeli koji imaju samo jedan zadatak – da budućim kupcima ponude još bolji kvalitet zuka, ali po razumnijim cenama. Ovaj zadatak najbolje slikaju Beats ep slušalice koje spajaju moderan dizajn i odličan zvuk sa krajnje korektnom cenom…

Realno posmatrano Beats ep su slušalice koje su osmišljene za svakodnevnu upotrebu i namenjene su pre svega mlađim korisnicima koji vole dobar zvuk i moderan dizajn. Napravljene su od plastike i aluminijuma i poprilično su lagane, tako da kada se stave na uši stvaraju utisak kao da jedva postoje – bukvalno kao da lebde pored glave. U rukama pak ove slušalice “govore” kao jedan kompletan proizvod i jedino što zna pomalo da zasmeta jeste što kabl koji spaja ram sa zvučnicima malo štrči pa postoji opasnost od eventualnog oštećenja prilikom naglih trzaja ili nasilnog bacanja istih.

Beats ep slušalice su dostupne u nekoliko različitih boja (plava, crna, crvena i bela) i sa paketom koji je skroman, ali dovoljan. Konkretno, on sadrži par kablova, uputstva na više jezika i platnenu torbicu za nošenje čiji je kvalitet diskutabilan u smislu da se torbica teže održava i da je pitanje koliko ista slušalice zaista štiti od spoljnih uticaja. Kablovi su dobre izrade – jedan je sa mikrofonom i osmišljen je za korišćenje van kuće, dok je drugi klasičan i predviđen je za korišćenje/povezivanje sa računarima i drugim direktnim izvorima zvuka.

Jednostavnost ovih slušalica mogla bi da kaže kako iste nude tek prosečan kvalitet zvuka, ali nije tako. Zapravo, ovo su veoma dobro izbalansirane slušalice jer zvuk koji donose je čist, jasan i glasan. Bas je u nekoj zlatnoj sredini – ni previše prodoran, ni previše mekan, a reprodukcija i visokih i niskih tonova je maksimalno prirodna i prijatna za uši. Distorzija i šumova nema, kao ni raznih izobličenja tonova koji su česta pojava kod slušalica iz ovog cenovnog ranga. To su u osnovi potvrdili svi audio testovi koji su među glavnim zadacima imali proveru kvaliteta zvuka kroz raznorazne filtere. Beats u ovom slučaju dobija solidnu visoku ocenu – kvalitet zvuka jeste prednost Beats ep slušalica ma koliko neki mislili da to ne može biti slučaj.

Iako je jasno da Beats ep slušalice ne ciljaju na pasionirane audiofile one bez problema mogu da zadovolje i potrebe naprednih korisnika. Pogodne su kako za slušanje muzike i gledanje filmova, tako i za uživanje u multimediji i igranju igrica. One su neka vrsta multipraktik slušalica – dobre su za sve i imaju odličan zvuk, ali nisu top u smislu da su premium slušalice. Lepo stoje i jačem i nežnijem polu, a posebno su interesantne/atraktivne na glavama tinejdžera. Na kraju i cena im je veoma korektna, pogotovo ako se posmatra iz perspektive da Beats u ovom cenovnom rangu do pre dva meseca nije imao rešenja ovog tipa. Računica je jasna – Beats ep su slušalice u koje vredi i treba uložiti i od kojih se može očekivati maksimalna audio uživancija.

Kontakt: iStyle, www.iStyle.rs