LG G FLEX1

LG predstavio zakrivljeni telefon – G Flex

LG je na IFA sajmu predstavio svoje zakrivljene ekrane a već je spreman da ih ponudi tržištu kroz svoje mobilne telefone. Prvi je G Flex…

LG je poznat po inovacijama i kvalitetu u segmentu ekrana raznih tipova. Na IFA sajmu ove jeseni, LG je predstavio svoju novu tehnologiju savitljivih ekrana. Jedan od najboljih primera ove tehnologije jeste i njihov 55″ 4K TV prijemnik. Upravo ova tehnologija je iskorišćena za kreiranje G Flex mobilnog telefona.

G Flex je Android mobilni telefon sa zakrivljenim P-OLED ekranom ali i samim kućištem. Za razliku od nekih prethodnih mobilnih telefona, kod ovog modela pored ekrana, zakrivljena je i baterija. LG je u segmentu baterija najavio mnogo inovacija, poput prelaska na nove SiO (silicijum oksid) baterije sa većim kapacitetom, a sada predstavlja i zakrivljene baterije, čime se otvara nova era mobilnih uređaja raznih oblika.

Iako je u ovaj mobilni telefon ugrađen najbolji dostupni hardver, poput Snapdragon 800 procesora sa taktom od 2.26 GHz, 2 GB RAM-a, 13 megapiksela i 3500 mAh baterija, zakrivljeni ekran od 6″ ima tek 720p rezoluciju. Ipak, kako LG ima renome proizvođača veoma kvalitetnih ekrana (pravili su ih i za iPhone), ne treba sumljati da je prikaz slike više nego sjajan.

Ovde treba dodati da dizajn ovog modela treba da olakša upotrebu ovako velikog modela jer prati zakrivljenost našeg lica.

Osim zakrivljenog ekrana i baterije, očekuje se da su sve ostale komponente ostale u istoj 2D ravni, s obzirom da na ovu temu (nažalost) nije bilo nikakvih najava novih tehnologija od strane bilo kog proizvođača mobilnih uređaja.

Cena nije poznata ali će sigurno biti visoka, jer ovakav telefon i nije baš (još uvek barem) za svakoga.

I da… poleđina ovog telefona ima mogućnost “samo-zalečenja” ukoliko pretrpi manja oštećenja poput ogrebotina. Možda zvuči nebitno ali može se pokazati kao koristan detalj u budućnosti.

Foto: LG newsroom