kosarkaski trening postaje pamet

Košarkaški trening postaje pametniji

Kao i u svakom sportu, mešavina predispozicija, talenta i mnogo treninga omogućava i košarkašima da postignu vrhunske rezultate. Uskoro stiže novi “alat” koji će košarkašima još više pomoći – Wilson pametna lopta!

U svetu senzora koji prate naše kretanje, nije ni čudo što stvari oko nas postaju sve “pametnije”. Do skoro su narukvice za trčanje i hodanje bile “in”, sada su to satovi, a uskoro će to postati i lopte. Iako su senzori u fudbalskim loptama već neko vreme na “stolu ideja”, Wilson je odlučno krenuo u inovaciju košarkaške lopte, koja već neko vreme nije doživela “novu mladost”.

Naime, nova Wilson lopta biće puna senzora, sa ugrađenom SportIQ tehnologijom, koji će u kombinaciji sa vašim mobilnim uređajem (čitajte – telefonom) činiti jedan merni sistem za praćenje pokreta i rezultata košarkaša. U okviru tih merenja, onaj ko koristi ovaj sistem, moći će lako da prati brzinu i putanju svojog kretanja ali i pozicije odakle je najveći broj šuteva pogođen ili promašen. Sa ovim pregledom, svaki samostalni trening biva podignut na viši nivo.

Naravno, ova tehnologija nema za ideju da ukine trenersko mesto, ali će omogućiti svima onima koji žele dodatno da poboljšaju svoje sposobnosti i rezultate, da to urade i tokom samostalnih treninga, bilo da ste profesionalac ili amater. Wilson nije dao previše detalja o ovoj tehnologiji ali je najavio proizvod za zimu 2014. Verovatno za period velikih božićnih kupovina ili kada se takmičenje u NBA ligi zahukta.

I naravno, možemo očekivati da će i ovaj sistem omogućiti deljenje rezultata tako da će svet dobiti još jedan “teren” za nadmetanje. Neka igre počnu!

Izvor: Wilson