Sony SEL400F28GM objektiv 01

Predstavljen Sony 400mm F2.8 G MasterTM Prime objektiv

Kao rezultat obimnog istraživanja i testiranja, novi Sony FE 400mm F2.8 GM OSS objektiv je prvi super telefoto Prime sa velikim otvorom blende koji se pridružio E-mount seriji. Ovaj uzbudljivi novi objektiv stvara fotografije neverovatnog kvaliteta, ima izvanrednu brzinu fokusa i preciznost uz najmanju težinu u svojoj klasi i izuzetno uravnotežen dizajn. Idealan je izbor za fotografisanje profesionalnih sportova, divljeg života i prirode. Savršena je dopuna širokoj liniji Sony E-mount kućišta velikih brzina u koje spadaju α9, α7R III i mnogi drugi.

Najlakši objektiv na svetu-400mm F2.8 Prime sa idealnom ravnotežom za Monopod i ručno snimanje

Sa težinom od samo 2.897 grama, novi FE 400mm F2.8 GM OSS objektiv omogućava nivo prenosivosti i manevrisanja prilikom ručnog snimanja kakav nikad ranije nije postignut u objektivu te klase. Izuzetno mala težina objektiva je postignuta inovativnim optičkim dizajnom koji uključuje tri elementa od fluorita, sa manjim brojem elemenata raspoređenih na prednjem delu barela, kao i slobodnom upotrebom izdržljivih delova od legure magnezijuma.

Dodatno, više puta ponavljani terenski testovi i procene profesionalnih fotografa širom sveta uticali su na dizajn objektiva koji nema težak prednji deo, smanjujući tako inerciju koja se opire rotaciji i do 50% u poređenju sa SAL500F40G. Na ovaj način osigurano je brže i preciznije panoramno snimanje bez obzira na to da li se snima ručno ili uz pomoć monopoda.

Brz i precizan autofokus

Kako bi se najbolje iskoristila prednost rastućih brzina snimanja i fokusiranja najnovijih Sony fotoaparata, FE 400mm F2.8 GM OSS objektiv karakterišu dva novorazvijena XD (extreme dynamic) linearna motora visoke brzine koja vode fokus grupu objektiva, postižući i do pet puta poboljšane performanse praćenja predmeta u pokretu. Ove motore podržavaju posebno razvijeni algoritmi kretanja kako bi se minimizirao zaostatak i nestabilnost i kako bi se kontrolisali nivoi buke, što rezultuje izuzetno brzim, tačnim i tihim performansama autofokusa. Ovo omogućava objektivu da sa lakoćom snimi dinamične sportiste ili divlje životinje koje se brzo kreću.

G Master kvalitet fotografije i bokeh efekat

Član vodeće Sony serije G Master objektiva, novi super telefoto Prime objektiv velike blende karakteriše neverovatan nivo kvaliteta fotografije i detalja, sa izvanrednim kontrastom i rezolucijom koja se zadržava i na samim uglovima fotografije. Poseban optički dizajn uključuje tri elementa od fluorita koji pomažu da se smanji hromatska aberacija i potisne razlivanje boja. Objektiv je takođe premazan originalnim Sony Nano AR premazom koji suzbija sve neželjenje odsjaje i bljeskove.

Kao dodatak impresivnoj rezoluciji, objektiv ima i mehanizam kružnog otvora blende sa 11 segmenata za veoma prirodne i lepe efekte defokusiranja pozadine ili bokeh efekat. Svaki objektiv je, takođe, individualno testiran i podešen u fazi proizvodnje kako bi se dostigao najveći kvalitet fotografije, kao i bokeh efekat.

Novi FE 400mm F2.8 GM OSS objektiv je kompatibilan sa Sony 1.4c i 2.0x E-mount telekonvertorima, stvarajući izvanredne performanse fotografije na produženim žižnim daljinama zadržavajući brze i precizne AF performanse.