Kliker modernog vremena

Ako vam je baš dosadno

Da li imate puno slobodnog vremena, Android ili iPhone telefon i još uvek niste sasvim odrasli? Ako ste na sva pitanja odgovorili potvrdno, Sphero je za vas…

Kliker modernog vremena

Sphero je prva robotska loptica koju možete kontrolisati pomeranjem ili dodirivanjem vašeg pametnog uređaja. Bilo da želite da se loptica provuče oko vaših nogu i drugih prepreka ili da pokušate da “nadtrčite” kućnog ljubimca, biće vam zabavno. Sphero grice, koje možete preuzeti sa Interneta, rade na iOS i Android platformi.

Kontrola loptice se odvija preko Bluetooth veze što omogućava laku upotrebu, ali u isto vreme ograničava prostor u kome se možete igrati. Da bi ova loptica bila još zanimljivija, kreatori su čak omogućili da se i boja loptice može menjati preko mobilne aplikacije. Pošto je loptica veličine poput bejzbol loptice, njeno nošenje neće predstavljati problem. Koliko je ova loptica inovativna pokazuje i način punjenja – indukciono punjenje tj. punjenje bez žica i utičnica.

Ukoliko vam se ova igračka modernog doba dopada i želite je, u ovom trenutku možete je samo rezervisati preko zvaničnog sajta. Očekivana cena za prodajna mesta će biti oko 130 $ i uključivaće lopticu, punjač i besplatne igrice i aplikacije. Ukoliko neko želi da učestvuje u programu kreiranja novih igrica i aplikacija, može posetiti stranicu za programere i preuzeti Sphero razvojno okruženje.

Nadajmo se da razvojni tim Orbotix neće stati samo na ovom proizvodu.