budite fokusirani na posao

Budite fokusirani na posao

Ne dozvolite da vas razni sajtovi ometaju

U toku radnog dana, veći deo tog vremena provodimo pred ekranom našeg kompjutera. Da li vam se desilo da zbog pretrage nekog sajta ne stignete da završite svoj redovni posao? Od sada, to više neće biti problem jer vam predstavljamo rešenje – SelfRestraint…

Često se zavisnost od Interneta jednači sa zavisnošću od Fejsbuka, ali se zaboravlja da bilo koji sajt može postati uzročnik vrlo ozbiljne situacije – niste završili posao na vreme. Bilo da vam radno vreme traje osam sati ili da ste pisali diplomski, maturski ili seminarski rad, to vreme je rezervisano za obavljanje planiranih radnih zadataka. Ipak, ne tako retko, poželimo da napravimo manju pauzu u radu i tada se desi da odlutamo Internetom, daleko od svojih trenutnih obaveza. Najčešće, ovo započinje posetom vašem omiljenom sajtu. To mogu biti sportski rezultati, Fejsbuk, sajtovi dnevnih novina…

Iako smatramo da je naša volja dovoljno jaka da se odupre porivu da odlutamo od našeg posla, u stvarnosti, često pokleknemo pred njim. Da ne bismo dodatno gubili vreme na odvikavanje od ove navike, predlažemo jedno vrlo jednostavno, ali efikasno rešenje – “SelfRestraint”. U pitanju je “open source” (otvorenog kôda) aplikacija koja služi samo jednoj svrsi – blokirajte pristup određenim sajtovima u podešenom periodu. U praksi, dovoljno je da napravite listu svih sajtova koji vam najčešće odvlače pažnju, podesite u kom periodu ne želite da vam pristup njima bude omogućen i pokrenite aplikaciju.

Podešavanje trajanja blokade

Najbolje od svega jeste to da se na vašem kompjuteru ne rade nikakve izmene u podešavanjima pristupu Internet mreži, tako da sve druge aplikacije mogu slobodno pristupati i koristiti Internet vezu. Naravno, svim sajtovima koji nisu na listi “zabranjenih” može se pristupati bez ograničenja. Samim tim, vaša produktivnost je ovim samo povećana, jer ćete maksimalno iskoristiti vreme za planirani posao.

lista blokiranih sajtova

Aplikacija je besplatna i može se preuzeti sa zvaničnog sajta za Windows i Linux platforme. Za Mac platformu, aplikacija je u pripremi.

Više informacija o ovoj aplikaciji možete pronaći na Internet stranici kreatora aplikacije.