coin product

Jedna za sve – platna kartica Coin

Platne kartice su nam olakšale novčane transakcije poput plaćanja roba i usluga. Ali stvar se komplikuje onog momenta kada se u novčaniku nađe više od dve platne kartice. Novi projekat Coin može biti rešenje.

Ukoliko ste korisnik nekoliko platnih kartica, sigurno ste već bili u situaciji da niste baš sigurni kako i gde ćete ih čuvati ali da su vam u isto vreme dostupne. Često ih možemo naći u džepovima, prenatrpanim novčanicima, posebnim futrolama… Ali šta ako biste mogli sve njih da zamenite samo jednom karticom? Da li bi vam to olakšalo život?

Upravo ovaj problem trebalo bi da reši Coin – digitalna platna kartica koja u sebi čuva informacije o svim vašim drugim karticama i imitira ih prilikom plaćanja. Za razliku od nekih drugih tehnologija poput NFC bezkontaktnog plaćanja, Coin funkcioniše u osnovi kao “obična” kartica za plaćanje sa magnetnom trakom. Svi podaci sa originalne kartice biće “nasnimljeni” na Coin karticu, uključujući brojeve računa ali i PIN kodove.

Pored magnetne trake, Coin kartica ima i ekran na kome se vidi koja je kartica odabrana, ali i podršku za Bluetooth pa ga možete povezati i sa vašim telefonom. Informacije na Coin kartici su zaštićene 128 i 256-bitnom enkripcijom, što bi trebalo da osigura vaše lične podatke.

Za ovaj projekat potrebno je prikupiti ukupno oko 50 hiljada dolara, a do samog kraja celog procesa ostalo je još 24 dana. Očekuje se da će regularna cena ovog proizvoda biti oko 100 $. Pored toga, upotreba Coin kartice ne bi trebalo da ima ograničenja pa se na osnovu toga sa pravom može očekivati da ih neko i na ovim prostorima upotrebi. U nastavku pogledajte kako bi Coin trebalo da vam dodatno olakša život, a više informacija o ovom projektu možete pogledati i na Internet stranici https://onlycoin.com/.

Izvor: onlycoin.com