1000069 10200520044135947 111362037 n

Sedam WRE vespaša došlo u Pontederu

Sedam vespaša prešlo je 2500km za devet dana, putujući Italijom ka Pontederi, gradu Vespe. O njihovoj avanturi i lepoti predela koje su obišli svedoči i osamnaestominutni video.

Grupa zaljubljenika u Vespu svoje druženje započela je okupljajući se svakog četvrtka u 20h u “Biblioteci” na Terazijma u Beogradu. Pasiju prema italijanskoj “Osici” opisuju sloganom “WeRideEverywhere, Mi vozimo svuda”. Oni ne pripadaju ni jednom moto klubu, već ih spaja zajedničko interesovanje i dobra volja. Kao rezultat svega toga, sedmorica mladih nedavno je realizovala i devetodnevno putovanje Italijom.

Vozeći 2500km obišli su, između ostalog, Zagreb, Rijeku, Veneciju, Modenu, Merkatale, Pontederu, Pizu, Split, Makarsku, Sarajevo…

Marko Marković iz Beograda ovaj put je prešao na Vespi PX200e. “Najjači utisak je neverovatna činjenica da smo devet dana za redom prelazili po 300km, u proseku, uz minimalna stajanja na benzinskim pumpama. Iako mala i naizgled neudobna, Vespa se pokazala kao izuzetno pouzdan motor za putovanje,” svoje utiske prenosi nam Marković.

Sedam WRE vespaša pratila je sreća na putu, pa su pored sitnih kvarova i eksera u jednoj gumi, svoje putovanje okončali bezbedno. Naravno, ni jedna ovakva akcija nije moguća bez brojnih anegdota.

“Izdvojio bih momenat kad je Makedonac zaboravio čitav prtljag na pumpi u Zagrebu, a toga se setio tek 50km dalje na putu ka Rijeci.  Morao je da se vrati da pronađe pumpu na kojoj je ostavio prtljag. Na kraju, ipak je pre nas stigao u Rijeku auto-putem! Nas je u Gorskom kotaru uhvatila jaka kiša”, priseća se Marko.

Vespašu Marku najviše se dopalo dok su prolazili neverovanim Lauretana putem južno od Siene, jer kako kaže: “Nepregledene zelene poljane, brdašca na čijim vrhovima je mali grad ili nekoliko kuća… Nestvarno!”

Spavali su u jednoj kući na farmi, u kampu, na trajektu…

“Ono što je najvažnije jeste da se lepota prirode u Toskani, od koje zastaje dah, mogla osetiti jedino na ovaj način. Putovanje Vespom pruža upravo tu vrstu posebnog užitka!” – zaključio je vespaš Marko Marković.

Kako je izgledalo putovanje WRE družine, možemo da pogledamo u videu “Road to Pontedera 2013”, u čijem su snimanju učestvovali svi vespaši. Video je montirao naš sagovornik Marko Marković.