Viber uskoro predstavlja instant video poruke

Viber će pružiti korisnicima dodatne načine da ćaskaju, uvođenjem instant video poruka i ekstenzija za ćaskanje koje omogućavaju pristupe uslugama spoljnih ponuđača poput Giphy, Wikipedia i brojnih drugih. Ažurirana verzija će sadržati i redizajnirane emotikone sa atraktivnim novim izgledom.

Decembar 20, 2016 – Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmenu poruka, uskoro će predstaviti svoju ažuriranu verziju, koja će korisnicima ponuditi tri nove funkcije na njenoj platformi. Ova verzija će sadržati potpuno nove instant video poruke, ekstenziju za ćaskanje koja korisnicima omogućava pristup uslugama ostalih ponuđača i brzu pretragu stiker paketa, kao i redizajnirane emotikone – novog, zabavnog izgleda.

Instant video poruke

Uz kratak dodir i pritisak na dugme, korisnici će biti u mogućnosti da snime video poruku za svoje prijatelje. Ova nova funkcija je ugrađena u okvir ćaskanja, i pristupa joj se kratkim prevlačenjem prsta preko dugmeta za glasovnu poruku. Na taj način, korisnici će moći da se lako prebace između glasovnih i video poruka, što će im omogućiti da razgovaraju sa svojim prijateljima na način kojiim u tom trenutku najviše odgovara. Instant video poruke na Viberu predstavljene su kao cirkularni video i ograničene su na 30 sekundi trajanja –čineći ih lakim, prostim i zabavnim za upotrebu.

Ekstenzije za ćaskanje

Korisnici će uskoro imati mogućnost da pristupe uslugama raznih spoljnih ponuđača direktno putemVibera. Ažurirana verzija će biti predstavljena u saradnji sa Giphy, Wikipedia i TheMovieDB –uz redovan priliv novih partnera u predstojećem periodu. Pristup ovim uslugama je veoma jednostavan; korisnici će dodirom na “@” moći da izaberu naziv usluge, praćen upitnikom za pretragu. Dodatno će im biti omogućeno da na isti način pristupe i Viberovoj zbirci zabavnih stikera. Prostim dodirom na @ stickers ili simbola @, biće im momentalno omogućena pretraga njihovih omiljenih stikera.

“Viber predstavlja platformu bogatu funkcijama, koja omogućava našim korisnicima više načina da komuniciraju međusobno. Instant video poruke će omogućiti lak i neposredan način za ćaskanje, a dodavanjem ekstenzija za ćaskanje obezbeđen je pristup širokom izboru ostalih usluga, koje će dodatno obogatiti njihovo korisničko iskustvo putemVibera,” izjavio je Majkl Šmilov, Glavni operativni menadžer kompanije Viber. “Nastojaćemo da, kroz ove funkcije, predstavimo još više usluga raznih ponuđača, i veoma smo zainteresovani da saznamo kako razvojni timovi programera planiraju da povežu njihove proizvode sa Viberom.”

Redizajnirani emotikoni

Kao dodatak na spomenute nove funkcije, Viber je redizajnirao sve emotikone koji su dostupni na njegovoj aplikaciji. Novi prikazi su dizajnirani u ravnoj, raznobojnoj estetici koja ih vizuelno izdvaja i čini neuporedivo zabavnijim za upotrebu.

Ove inovacije će pružiti korisnicima Vibera značajne praktične načine da ostanu na vezi sa svojim prijateljima i kontaktima, i otvoriće platformu za još više mogućnosti dodavanjem usluga ostalih ponuđača. Ažurirana verzija će biti dostupnana Android i iOS operativnim sistemima.