Mravi
Mravi

Ništa ali logopedi i Mravi sa Nikolom Vranjkovićem

Muzičar Nikola Vranjković imaće specijalne goste na svojim tradicionalnim prednovogodišnjim koncertima u Beogradu – pored njega u velikoj dvorani Doma omladine sviraće ponovo okupljeni kultni bendovi Ništa ali logopedi 28. decembra i Mravi 29. decembra.

“Veoma sam zadovoljan izborom gostiju. Ekskluzivni su, i ljudi će uživati”, kaže Vranjković koji će u DOB-u na tročasovnim koncertima, iz dva dela i uz sedenje za publiku, svirati pesme sa predstojećeg novog albuma, kao i sa svojih ranijih izdanja “Za ovde ili za poneti” (2001) i “Bremeplov” (2014), uz odabrane stvari bivšeg benda Block Out.

Eklektični šabački alternativci Ništa ali logopedi prestali su sa radom posle dva zapažena albuma “Ad hok klića” (1994) i “Vaspostavljanje” (1998), ali su se posle 18 godina nedavno ponovo okupili svirkom u matičnom gradu.

“Odmah posle te svirke Logopedi su dogovorili da nastave da sviraju, pa sam ih pozvao da budu gosti. Snimao sam im drugi album i to je meni veoma drag bend. Možda jedan od najznačajnijih alternativnih bendova tog vremena. Sviraju bolje nego ikad”, kaže Vranjković.
Beogradski Mravi pročuli su se obećavajućim debi albumom “Na travi” (1998), ali je usledio raspad benda i dugo se čekalo na singlove “Mlad čovek” (2011) i “Okovani” (2012).

“Mravi su bend meni veoma drag i bitan za našu scenu. Imali su jako dobar singl ‘Mlad čovek’ pre par godina pa su stali. Sad nastavljaju daje, snimaju novi album…”, objašnjava Vranjković.

Ulaznica za koncerte Nikole Vranjkovića košta 900 dinara na blagajni Doma omladine, odnosno preko mreže Eventim. Na dan koncerta biće 1.200 dinara.