DSC8767sm

Legendarni folk – rockpop trubadur Donovan

Legendarni folk – rockpop trubadur Donovan, nastupiće u Kombank Areni, 5. juna. U svojoj 47 godina dugoj karijeri, imao je brojne hitove kao što su Mellow Yellow, Sunshine Superman, Epistle To Dippy, There Is A Mountain, Wear Your Love Like Heaven, Hurdy Gurdy Man, Jennifer Juniper, Lalena, Atlantis i Riki Tiki Tavi.

 Donovan je jedan od retkih umetnika koji su sarađivali sa Beatlesima na radu na njihovim pesmama – za pesmu Yellow Submarine pisao je tekst i snimio prateće vokale. Takođe, pridružio se Beatlesima na snimanju „A Day in the Life“ u Abbey Road Studios, orkestarskoj verziji pesme Lennona-McCartneya koja zatvara album „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“.

 Donovan je imao veliki uticaj na gitarske stilove Paul McCartney, John Lennon i Georgea Harrisona. Tokom svoje karijere radio sa slavnim muzičarima kao što su Bob Dylan, Jimmy Page (Led Zeppelin), Pete Seeger, Joan Baez i Brian Jones (Rolling Stones).

Do sada je objavio 25 albuma. Poslednjih pet godina, Dr. Donovan Leitch objavio je: album Beat Cafe, box set „Try for the Sun: The Journey of Donovan“, autobiografiju „The Hurdy Gurdy Man“. Svoje interesovanje za meditaciju dugo četrdeset godina, pretočio je u saradnju sa režiserom Davidom Lynchom i razvijanju „David Lynch Foundation for Consciousness-Based Education and World Peace“.

U „Rock and Roll Hall of Fame“ primljen je 2012. godine.

 Ulaznice po cenama od 2000, 2300, 2500 i 3000 dinara u prodaji od sutra, petka, 12. aprila, na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograd, Doma omladine i UŠĆE Shopping centra i preko sajtova www.kombankarena.com i www.eventim.rs.