Saznajte ko je u vašoj blizini

Vaši prijatelji oko vas

Da li ste ikada pomislili kako bi bilo sjajno da znate ko je od vaših prijatelja u blizini, da možete sa njim da popijete kafu nabrzaka? Elegantno rešenje postoji – Circle aplikacija.

Iako lokacijski servisi već postoje, poput Foursquare-a, Facebook Check In-a i Google Latitude-a, prostor za nova rešenja ipak postoji. Upravo taj prostor bi trebalo da popuni novi servis – “Circle”. Ovaj servis je još uvek u razvojnoj “alfa” fazi i besplatan je, ali se već sada naziru obrisi ozbiljnog rada koji je uložen.

Na prvi pogled, aplikacija je vrlo dopadljiva. Kao glavna boja aplikacije izabrana je meka bela boja, ali i pored toga, ne izgleda sterilno već pregledno. Naravno, sve informacije na ovakvoj pozadini su vrlo čitljive, što će u upotrebi na dnevnom svetlu biti od značaja. Na početku upotrebe potrebno je da uključite GPS prijemnik na vašem Android ili iPhone telefonu ili da ručno izaberete svoju lokaciju. Nakon toga, sve što vam je potrebno jeste da povežete svoj Facebook nalog sa ovom aplikacijom i možete početi sa upotrebom.

seekFacebookpassport

Ideja aplikacije je vrlo jednostavna – na osnovu vaše lokacije, aplikacija će proveravati statuse i lokacije vaših Facebook prijatelja i obavestiti vas o njihovoj blizini. U samoj aplikaciji praktično postoje samo dva podešavanja – prvo je podešavanje dostupnosti podataka o vašem Facebook profilu ostalim korisnicima “Circle” servisa, a drugo je u koliko širokom krugu želite da potražite svoje prijatelje. Pored pukog obaveštavanja o blizini vaših FB prijatelja, imate mogućnost i da sa njima komunicirate putem “Circle” poruka.

Trenutna verzija aplikacije radi praktično samo u Sjedinjenim Američkim Državama, odakle je i razvojni tim, pa je njena trenutna upotrebna vrednost za nas Evropljane i ostatak sveta ravna nuli. Ipak, ako se poveća baza podržanih svetskih lokacija, nadamo se da će i naša zemlja biti među njima, jer ćemo rado koristiti ovaj servis.

[appbox googleplay com.discovercircle10]