ekspanzija turista na arktik i antarktik 690

Ekspanzija turista na Arktik i Antarktik

Zamrznuta planeta

Dok većina turista pod “nezaboravni i opuštajući odmor” ubraja nepregledne plaže, bogat noćni život, ukus i miris slane vode, kao i milovanje sunčevih zraka, ima i onih koji pravu avanturu traže ni manje ni više nego na krajnjem severu -tačnije, na Arktiku i Antarktiku.

Svi ljubitelji popularne serije “Zamrznuta planeta” koju je napravio BBC, sada imaju prilike da, sve ono što su pod budnim okom pratili kraj malih ekrana, vide uživo u zanimljivoj turističkoj ponudi pojedinih agencija.

Mnogi turisti sanjaju o tome da kroče nogom na led i dožive pravu zamrnutu avanturu na kojoj će moći uživo da vide kitove, pingvine i foke koje nastanjuju ledenu planetu.

Poželjno je da se turisti zanimaju u vezi sa korisnim informacijama upitom agenta u inostranstvu, preko kojeg se putuje, pošto naše turističke agencije još uvek nisu uvrstile u svoje ponude aranžamne poput Arktika ili Antarktika.

Pošto se putuje brodom, službeni jezik je engleski, a putnicima su na raspolaganju i biolozi, istoričari i geolozi. Potrebno je naglasiti da se na ovu ledenu ekspediciju kreće iz Australije, Novog Zelanda i Južnoafričke Republike.

Turisti širom sveta su bukvalno poludeli za ovom destinacijom u nadi da će se barem na trenutak približiti nedovoljnom istražemom ledenom svetu.

foto: publicdomainpictures