Skype
Skype

Nova Skype aplikacija za Android

Kao deo proslave 100 miliona preuzimanja Skype aplikacije za Android platformu, Skype je rešio da predstavi njen novi izgled – sada u potpunosti u skladu sa Microsoft Metro dizajnom. Šta je to novo u ovoj verziji?

Skype je jedan od najpopularnijih VoIP servisa i dostupan je skoro na svim platformama, operativnim sistemima ili uređajima. Koliko je ovaj servis značajan ali i profitabilan, govori i činjenica da je Microsoft naveliko odrešio kesu i kupio Skype, a u isto vreme ukinuo svoj veoma prepoznatljiv Live Messenger.

S obzirom da je prirodno okruženje za Skype u stvari Windows (desktop ili Phone verzija), očekivano je da će korisnički interfejs na svim uređajima biti prilagođen već poznatom Metro izgledu. To je slučaj i sa novom verzijom Skype aplikacije za Android platformu u verziji 4.

Instalacijom nove verzije Skype aplikacije, osim izgleda, ceo interfejs je pojednostavljen. Po pokretanju, pred vama je ekran sa tri ekrana – skorašnje komunikacije, omiljeni kontakti i kontakt lista. Sa ovom promenom, “dubina” menija je smanjena i samim tim aplikacija je mnogo upotrebljivija jer se sve reguliše na početnom ekranu. Pored ova tri ekrana treba dodati da uz njih imate i “samo” četiri dugmeta – vaš profil, Skype poziv, Skype poruka i mini podmeni koji samo omogućava memorisanje novog broja ili kontakta. Znači, nema podešavanja?

Naravno da ih ima, samo su sada sklonjena tamo gde ćete ih, po Microsoftu, najčešće koristiti – u pregledu vašeg profila. Tako je u novoj Skype aplikaciji ponovo komunikacija stavljena u prvi plan. Sami servisi funkcionišu kao i do sada i ukoliko je bilo nekih unapređenja u tom delu, nisu primetna.

U svakom slučaju, ovo grafičko osveženje je dobrodošlo i sigurno ćemo se vrlo brzo navići na njega. Ukoliko to već niste učinili, samu aplikaciju možete preuzeti ili nadograditi preko linka na kraju teksta.

[appbox googleplay com.skype.raider]