Skype
Skype

Nova Skype aplikacija za Android

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Kao deo proslave 100 miliona preuzimanja Skype aplikacije za Android platformu, Skype je rešio da predstavi njen novi izgled – sada u potpunosti u skladu sa Microsoft Metro dizajnom. Šta je to novo u ovoj verziji?

Skype je jedan od najpopularnijih VoIP servisa i dostupan je skoro na svim platformama, operativnim sistemima ili uređajima. Koliko je ovaj servis značajan ali i profitabilan, govori i činjenica da je Microsoft naveliko odrešio kesu i kupio Skype, a u isto vreme ukinuo svoj veoma prepoznatljiv Live Messenger.

S obzirom da je prirodno okruženje za Skype u stvari Windows (desktop ili Phone verzija), očekivano je da će korisnički interfejs na svim uređajima biti prilagođen već poznatom Metro izgledu. To je slučaj i sa novom verzijom Skype aplikacije za Android platformu u verziji 4.

Instalacijom nove verzije Skype aplikacije, osim izgleda, ceo interfejs je pojednostavljen. Po pokretanju, pred vama je ekran sa tri ekrana – skorašnje komunikacije, omiljeni kontakti i kontakt lista. Sa ovom promenom, “dubina” menija je smanjena i samim tim aplikacija je mnogo upotrebljivija jer se sve reguliše na početnom ekranu. Pored ova tri ekrana treba dodati da uz njih imate i “samo” četiri dugmeta – vaš profil, Skype poziv, Skype poruka i mini podmeni koji samo omogućava memorisanje novog broja ili kontakta. Znači, nema podešavanja?

Naravno da ih ima, samo su sada sklonjena tamo gde ćete ih, po Microsoftu, najčešće koristiti – u pregledu vašeg profila. Tako je u novoj Skype aplikaciji ponovo komunikacija stavljena u prvi plan. Sami servisi funkcionišu kao i do sada i ukoliko je bilo nekih unapređenja u tom delu, nisu primetna.

U svakom slučaju, ovo grafičko osveženje je dobrodošlo i sigurno ćemo se vrlo brzo navići na njega. Ukoliko to već niste učinili, samu aplikaciju možete preuzeti ili nadograditi preko linka na kraju teksta.

[appbox googleplay com.skype.raider]