Screen shot 2013 07 02 at 10.59.45

Gice kraljice plaže na Bahamima

Domaće gude obožavaju da se valjaju u prašini i brčkaju u blatu, dok bahamske uživaju na luksuznim plažama plivajući sa turistima. Prasići su postali atrakcija nenaseljenog ostrva arhipelaga Eksuma.

Bahamski arhipelag Eksuma se sastoji od čak 365 ostrva. Mnoga od njih su luksuzna odmarališta bogatih i slavnih, dok je jedno posebna atrakcija.

Bahamsko ostrvo Mejdžor Kej posebno privlači turiste, ali ne zbog svog tirkiznog mora i prelepe plaže, belog puderastog peska, već zbog plivanja sa svinjama.

Svinje najčešće mirno uživaju na suncu, ležeći na peščanoj plaži, dok ne ugledaju brodić sa turistima. Tada hitro skaču u vodu i plivaju do plovilice nadajući se kakvoj poslastici.

Brojni posetioci dolaze ovde samo da bi videli prasiće, hranili ih, i da bi plivali sa njima. Priznaćete, ovo je veoma neobična slika sa letovanja.

Kako su svinje dospele na Mejdžor Kej, nije utvrđeno. Priča se da su ih tu, pre izvesnog vremena, privremeno ostavili moreplovci, ali se nikad nisu vratili po njih. Neki opet kažu da su pobegle iz domaćinstva sa obližnjeg ostrva, ali ništa od toga nije potvrđeno. Na zvaničnom sajtu Bahama stoji jedino podatak da su prasići tu već godinama.

Ostrvo Mejdžor Kej je nenaseljeno, tako da su gice prave kraljice plaže.

foto: YouTube screenshot