beatsmusic collage

Beats music – muzika je emocija

Sledeći korak u budućnosti slušanja muzike je Beats music – novi muzički servis uređivan od strane ljudi koji veruju da je muzika emocija i život.

Muzika nas okružuje na različite načine, a u njoj uživamo skoro svakodnevno. Uporedo sa velikom ekspanzijom tehnologija u svim oblastima u poslednjih dvadeset godina, uporedo se razvijao i način reprodukcije muzike. Nakon ploča, došle su kasete, a nakon njih “pravi” digitalni zapisi – diskovi, mp3 fajlovi… Te muzičke zapise čuvali smo nekada na policama, sada na hard diskovima, memorijskim karticama, a sve više je popularno da ih uopšte i ne čuvamo – već strimujemo!

Svaka pesma ili video koji gledamo na YouTube stranici je u stvari jedan vid striminga (streaming) tj. uživanja u multimedijalnom sadržaju koji se čuva na udaljenoj lokaciji zvanoj Internet. Upravo na tome počiva svaki muzički servis kao što je Spotify, Deezer i od skoro, Beats music. Iako je “Beats by Dr. Dre” bio poznat po svojoj liniji slušalica visokog kvaliteta i jakog basa, Beats music je logičan nastavak te muzičke filozofije.

beatsmusic_mobile_collage

Beats music servis je baziran na istoj osnovi kao i svi slični servisi – veliki broj muzičkih numera vam je dostupan na klik od vas, bilo da ste online ili offline, bez obzira da li koristite mobilni telefon, tablet ili kompjuter. Ipak, za razliku od konkurencije, Beats music je baziran na emociji koja vas pokreće da slušate muziku i emociji koju ta muzika pokreće kod vas. U skladu sa tim, vi i ne morate znati koja vam numera baš odgovara – dovoljno je da kroz Beats music prosto “kažete” kako se osećate i za trenutak će vam biti ponuđena numera baš za vaše raspoloženje. Pored toga, postoji veliki broj lista numera koje su kreirane da budu prava podloga za vaše aktivnosti, od roštilja do romantične večere, pa sve do muzike za igranje igrica.

Da li će ovaj “osećajni” koncept slušanja muzike biti prihvaćen, rezultati će se uskoro pokazati. Beats music je trenutno dostupan samo u Sjedinjenim Američkim Državama kroz mesečnu ili godišnju pretplatu, ali verujemo da je i Evropa u planu. Od mobilnih platformi podržane su sve najbitnije – Android, iOS i Windows Phone, a može se koristiti i na kompjuteru.