veselja pogodna za avanturu da ili ne 437

Veselja pogodna za avanturu, da ili ne

Negujte privlačnost

Ljubav merimo po mnogo čemu, ali i po tome da li nas je partner pozvao da zajedno odemo na letovanje, određenu proslavu poput svadbe, rođendana, novogodišnje noći… Muškarci znaju da kažu ”drva se u šumu ne nose”, što možda omogućava avanturu, ali ljubavnu vezu sigurno prekida.

Činjenica je da o emocijama mnogo mislimo i time kočimo njihovo prirodno razvijanje. Moglo bi se reći da više ne osećamo toliko koliko se služimo raciom. ”Trebalo bi da budem sa tom osobom, jer je pametna, lepa, talentovana, vredna…” ali ni na trenutak se ne zapitamo ima li tu ljubavi. Veze su postale nešto poput dogovora, ali praksa, kad-tad, donese nezadovoljstvo. Ove osobe malo vremena provode zajedno, izbegavaju da učestvuju u određenim zajedničkim akcijama. Čitav odnos svedu na minimum. Retke pozive opravdavaju sa ”ipak se javlja”, dok za nedovoljna viđanja uvek krive posao. Međutim, sebe prestajemo da lažemo kada dođe vreme da isplaniramo odmor ili dobijemo poziv za venčanje, a partner kaže da ne želi ništa od toga. Tada sve postane potpuno jasno.

Zašto muškarci nerado vode svoje nežnije polovine na pomenute skupove? Slavlje je mesto gde se uživa u jelu, piću i muzici. Svi su lepo obučeni i vlada zavodljiva, afrodizijačka, atmosfera. Adrenalin radi i stvarnost postaje nestvarna. Osećamo da smo u punoj snazi i izlazimo iz problematične svakodnevnice. Pa bilo da je reč o ženama ili muškarcima, svi su podjednako raspoloženi za zavođenje i zaljubljivanje na ovakvim mestima. Istina je da mnogi muškarci ne znaju jasan razlog zbog čega njihove polovine nisu tog trenutka sa njima. Možda je u pitanju strah od vezivanja i ”gubitka slobode”. Ipak, kako svi žudimo za pravom ljubavlju, ovakvi ”izleti” nisu pretnja njihovoj aktuelnoj vezi. Međutim, slobodni itekako mogu da pronađu nekoga za sebe.

Žene nerado na proslave odlaze same. Vole da pored sebe imaju kavaljera, nekog ko će biti usmeren na njih i upotpuniti im događaj. Retko gde odlaze bez svoje druge polovine. Može i da im se dopadne neko drugi, ali sve ostaje na tome. Mali flert, kad niko ne vidi. Veoma joj je bitno da je njen muškarac vidi u novom izdanju i u novom okruženju. Njoj je mašta uvek privlačnija od same stvarnosti.

 Slavlja mogu i da učvrste odnos, jer dolazi do povećanja svesnosti da naš partner ima izbor i da može u svakom trenutku da ode od nas.

Činjenica je da oba pola imaju potrebu da očuvaju svoju privlačnost. A da bismo sačuvali zadovoljstvo i ljubav svog partnera, potrebno je da mu kažemo i dokažemo, kad god za to imamo prilike, koliko je neodoljiv. Rad na duhu i telu traje čitavog života, i samo tako privlačnost je trajna i sa godinama se povećava. Hvaljenje partnera čuva ljubav, donosi mir i smanjuje mogućnost za druge ljubavne akcije. Prevare uglavnm nastaju iz nezadovoljstva i potrebe da dokažemo da još uvek i uvek možemo.

Ne zaboravite da je lako zavoditi na hiljadu drugih osoba, ali je umetnost sačuvati onu koju već imate!

foto:publicdomainpictures