ID 100312300

Put u središte sebe

Većina ljudi, kada otvori oči, prvo pomisli na obaveze. Međutim, prava buđenja su ona u kojima prvo pomislimo na sebe i one koje najviše volimo, na lepotu života i na sve izbore koje nam on nudi.

Dok jurimo za uspehom, karijerom, zaboravljamo na sebe i voljene, emocije potpuno zapostavljamo. Takav način života narušava našu kreativnost, smanjuje libido…  Međutim, nekima je upravo dan pun obaveza ono što im je potrebno, kako bi otklonili loše misli, ali za sve druge je poguban.

Ljudi koji su daleko od sebe, ne znaju za mir i osećaju se kao da žive u ratu. Više gladni nego siti, ozbiljni, tužni, s manjkom životne energije. Kažu da su svesni da to nije dobar život, ali se nadaju da će njihova budućnost biti mnogo lepša. Veruju da situacija u kojoj se nalaze ne zavisi od njih i da su trenutno bespomoćni.

Nema čoveka koji nije tražio sreću u budućnosti i prošlosti, drugim stvarima, umesto u sebi i sadašnjosti. Možda iz straha da, zbog nečega proživljenog, nije sposoban da sebe usreći. Ali nema osobe koja to ne može. Pitanje je samo želi li to. Misao o tome kako je nekad bilo, ili kako će biti, narušava naš dan, jer nam onemogućava da živimo u trenutku. Sve nas to udaljava od sebe, a može da nas vrati samo iskrena zapitanost – Jesmo li se izgubili?

Zato je važno krenuti na put u središte sebe, bez straha šta se tamo nalazi. Za početak, zaboravite na obaveze bar dok ispijate prvu jutarnju kafu i za to vreme zavirite u sebe. Pokušajte da posao ostavite van kuće i održavajte kontakt sa dragim ljudima.

Jednostavno, usprotivite se ovom haotičnom vremenu i okrenite se otkrivanju svega dobrog u vama… i drugima!

foto:freedigitalphotos.net