ID 100195339

Brak, Grčka i mačka donose dug život

Pojedinci koji imaju vreće novca, mogu sebi da priušte kvalitetnu hranu, najbolje tretmane, putovanja i lagodan život. Ako ste bili ubeđeni da je sve u novcu, niste u pravu. Želite da živite dugo? Odmah se bacite na ostvarivanje sledećih stavki!

Biti u društvu žena

Ovo će se posebno dopasti jačem polu. Prema statistikama, muškarci koji su za života okruženi nežnijim polom, duže žive. Sledeći korak, posle tolikih žena je stabilan i uspešan brak. Muškarci i ovde odnose poene. Nedavno istraživanje je pokazalo da oženjeni muškarci žive deset godina duže za razliku od svojih, neoženjenih kolega.

Život u gradu

Iako nas brojne priče uveravaju da je bolje živeti na selu, statistike opet tvrde drugačije. Čak oko 85 procenata američkih građana je prešlo prag od sto godina. U gradovima je bolja prilika za socijalnu podršku, mentalnu stimulaciju i bolje medicinske tretmane za razliku od života na selu.

Postanite Grk

U Egejskom moru se nalazi ostrvo Ikarija, za koje veruju da je magično. Skoro trećina stanovništva ovog ostrva je starije od devedeset godina. Istraživanja su pokazala da  glavni razlog u tako dugom životu Grka leži u brojnim okolnim planinama i moru. Okolne planine primoravaju žitelje na fizičku aktivnost, uvek dostupan i čist morski vazduh doprinosi opštem zdravstvenom stanju, a tu je i mediteranska ishrana, crveno vino, spor tempo života, med i lekovito bilje.

Usvojite mačku

Pored toga što vam ostave po koju ogrebotinu tokom igre, razmrljanu zemlju po parketu i tek ulovljenog miša pored kreveta, mačke su zaista prekrasni ljubimci! Makče oslobađaju svoje vlasnike potencijalnog ili već nakupljenog stresa i tako smanjuju rizik od srčanog udara za 30 procenata. Mačija ljubav je sjajna. Kada prede dok vam se umiljava zbog njoj poznatih razloga, proizvodi vibracije na frekvencijama koje se koriste za ublažavanje bola, isceljenja i rast mišića.

Pevaj danju, pevaj noću

Ako spadate u grupu ljudi koja voli da peva, onda ste na dobrom putu. Bilo da ste vrsan pevač ili tek bez sluha, pevanje je odlična stvar. Pevači imaju manje šanse da posete lekara, manje su depresivni i osećaju se generalno zdravije. Pevanje pomaže u proizvodnji endorfina, oslobađa od stresa i predstavlja pravi mini trening za srce, stomak, grudi i pluća.

foto:freedigitalphotos.net