student 849826 1280

Pratite li svoje nadređene po društvenim mrežama?

Diskretnu liniju između profesionalnih i ličnih odnosa na poslu je nešto što nikada ne bi trebalo da pređemo. Da li spadate u onu grupu ljudi, koja svoje direktore i šefove prate po društvenim mrežama?

U mnogim kompanijama danas, većina zaposlenih praktikuje komunikaciju preko društvenih mreža. Bez društvenih mreža, poslovni svet ne bi funkcionisao kao što funkcionište danas. Tako se podrazumeva da danas svi imaju viber aplikaciju, kao jednu od najkorišćenijih vidova komunikacije.

Osobe koje nemaju svoje profile na društvenim mrežama, kod ostalih će izazvati čuđenje i nevericu, kako uopše žive bez aplikacija.

Ako kojim slučajem radite u prijatnoj radnoj atmosferi i gde je opšte poznato da sve kolege redovno komuniciraju preko društvenih mreža i za prijatelja na Facebook-u imaju svog šefa ili direktora, onda nema potrebe da se i vi izdvajate.

Ono što je bitno da ako već odlučite da se umrežite sa svojim nadređenim, iz svojih profila uklonite sve neprihvatljive fotografije i dvosmislene statuse. Verujemo da ne biste voleli da vaš šef vidi, kako ste se letos na kampovanju kod Bele Crkve glupirali sa društvom, tako da biste se i sami sebi postideli tih fotografija.

Zapamtite, bilo da je vaš nadređeni zabavan, ljubazan, luckast, namćorast ili vas nervira svaki dan, ne zaboravite da je on taj koji svojim potpisom daje zeleno svetlo za vaš trud i platu.

Kakvo iskustvo vi imate, kada je u pitanju ova tema?

foto:pixabay.com