Screen Shot 2019 02 05 at 09.43.30

Otvorene prijave se za petu letnju školu mašinskog učenja u Petnici


Microsoft razvojni centar u Srbiji i Istraživačka stanica Petnica pozivaju sve zainteresovane studente da se prijave za učešće u internacionalnoj letnjoj školi „Petnica Summer Institute of Machine Learning“, koja će se održati u periodu od 3. do 13. avgusta 2019. godine, u Petnici. 

Kako naučiti mašine da probleme rešavaju „samostalno“, kako računar može da nauči da sam reši Rubikovu kocku, da prepozna govor i razume tekst, da kreira veštačke fotografije – samo su neki od zanimljivih projekata na kojima su tokom prethodnih letnjih škola radili diplomci i studenti. 

Učesnici će biti u prilici da se kroz intenzivna celodnevna predavanja i radionice upoznaju sa osnovama mašinskog učenja i da obogate svoje znanje, kako teorijskim tako i praktičnim radom, kroz učešće u grupnim ili individualnim projektima na odabranu temu. U tome će im pomoći inženjeri Microsoft razvojnog centra u Srbiji, profesori Univerziteta u Beogradu, i drugi renomirani predavači iz ove oblasti. 

Neke od tema koje će obuhvatiti ovogodišnja letnja škola su:osnove mašinskog učenja, učenje bez nadzora, konvolucione neuralne mreže, rekurentne neuralne mreže, učenje s podsticajem i brojne druge.  

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Za letnju školu mašinskog učenja mogu se prijaviti zainteresovani diplomci i studenti osnovnih studija tehničkih i matematičkih disciplina. Ohrabrujemo i motivisane studente drugih disciplina koji žele da nauče više o mašinskom učenju, da se prijave, a poznavanje matematike i programiranja smatraće se prednošću. Konkurs za ovogodišnje učesnike „Petnica Summer Institute of Machine Learning“, otvoren je do 28. februara 2019. godine, a prijava se vrši nahttp://psiml.petnica.rs/apply.php

Microsoft razvojni centar u Srbiji i Istraživačka stanica Petnica, 2015. godine osnovali su međunarodni seminar mašinskog učenja „PSI:ML“. Seminar je osmišljen od strane nekolicine inženjera zaposlenih u Microsoft razvojnom centru u Srbiji, koji su dugi niz godina bili saradnici u Petnici, i eksperti su u ovoj oblasti. Do sada je učestvovalo preko 100 studenata, iz Srbije, regiona, ali i zemalja EU, a neki od projekata na seminaru razvili su se u nagrađivane naučne radove.

Za više informacija pogledajte stranicu: http://psiml.petnica.rs