JTI TE

JTI jedan od najboljih srpskih i evropskih poslodavaca

Na ceremoniji u Amsterdamu, kompaniji JTI u Srbiji dodeljeno je prestižno priznanje Top Employers Serbia 2016 i Top Employers Europe 2016 zahvaljujući izvanrednim uslovima koje pruža svojim zaposlenima.

Top Employers institut sa sedištem u Holandiji dodeljuje priznanja vodećim poslodavcima u svetu, kao rezultat rigoroznog procesa istraživanja kroz koji prolaze kompanije koje se kandiduju. U okviru tog procesa, institut prikuplja i procenjuje informacije i činjenice o upravljanju ljudskim resursima i položaju zaposlenih u kompaniji, a potom prosleđuje podatke na nezavisnu proveru. Prilikom procenjivanja pogodnosti koje JTI nudi zaposlenima, institut je uzeo u obzir sledeće kriterijume: strategiju pronalaženja talentovanih pojedinaca, planiranje i raspored angažovanja zaposlenih, uključivanje zaposlenih u kolektiv, mogućnosti za učenje i razvoj, upravljanje učinkom, podsticanje razvoja liderskih sposobnosti, omogućavanje zaposlenima da upravljaju svojom karijerom, sistem nasleđivanja pozicija, način kompenzacije i benefite i korporativnu kulturu.

Denis Uter, direktor globalnog poslovanja Top Employers instituta, izjavio je: „Optimalni uslovi za zaposlene podrazumevaju da im kompanija omogućava lični i profesionalni razvoj. Naša istraživanja pokazala su da JTI Srbija pruža izvanredne uslove svojim zaposlenima i nudi širok izbor kreativnih inicijativa, od sekundarnih benefita i uslova za rad, do programa za upravljanje učinkom koji su dobro osmišljeni i zaista u skladu sa korporativnom kulturom.“

„Čast nam je što smo se našli među tri najbolja poslodavca u Srbiji koji su primili ovo prestižno priznanje, jer verujemo da su kvalitetni i zadovoljni zaposleni preduslov poslovnog uspeha. JTI svima pruža mogućnost usavršavanja, pohađanja treninga, obuka i stručnih seminara. Veliku pažnju poklanjamo sugestijama zaposlenih i motivišemo ih da daju konkretne predloge, čija realizacija bi im olakšala svakodnevni posao i povećala efikasnost, a samim tim i zadovoljstvo. Veoma smo ponosni i na to što je JTI jedina kompanija u Srbiji kojoj je dodeljen prestižni britanski Investors in People sertifikat za 2015. i 2016. godinu“, izjavila je Katerina Lapšinova, HR direktorka u kompaniji JTI za Zapadni Balkan.