242445592 447709623218366 7106642663336086454 n

Kompanija Knight Frank otvorila kancelariju u Beogradu

Knight Frank, jedna od vodećih globalnih konsultantskih kuća za nekretnine osnovana u Londonu 1896. godine, koja postoji već 125 godina, otvorila je kancelariju u Beogradu, čime je zvanično došla u Srbiju i započela poslovanje.

Otvaranje kompanije u Srbiji dolazi kao prirodan nastavak poslovanja u oblasti globalnog savetovanja o nekretninama i u skladu sa sve većim zahtevima klijenata, kao i rastom tržišta u celoj Jadranskoj regiji.

U Beogradu trenutno postoji oko milion kvadratnih metara poslovnog prostora klase A i B, kao i poslovnog prostora koji koriste vlasnici samostalno. U toku je izgradnja velikih značajnih projekata poput NCR kampusa i dodatne zgrade u okviru Skajlajn (Skyline) kompleksa, koji će biti završeni i otvoreni do kraja godine. Takođe, dodatnih 40 hiljada kvadratnih metara će biti završeno u ovom roku.

Knight Frank nastoji da svojim klijentima obezbedi konstantnu popunjenost kapaciteta, uvećanu tržišnu vrednost i marketing koji će uveriti nove korisnike u kvalitet poslovnog prostora. Poslovanje će se u početku usredsrediti na dve glavne usluge i to: savetovanje o zakupu poslovnog prostora za vlasnike i korisnike (korporativne usluge i zastupanje najmodavca), a zatim industrijski i logistički lizing, uz najavu pružanja svih usluga u oblasti poslovnih nekretnina.

Potražnja za nekretninama u oblasti industrijskog vlasništva na globalnom nivou znači da je budućim i trenutnim vlasnicima potreban partner koji istinski razume lokalne potrebe, kako bi im pomogao u odabiru najboljih nekretnina na najrelevantnijim lokacijama.

Uzbuđen sam što mogu da objavim otvaranje naše kancelarije u Beogradu, koja sledi nakon otvaranja kompanije u Srbiji i dodatno jača pokrivenost uslugama i servisima koje Knight Frank može da ponudi u jugoistočnoj Evropi. Radujemo se što ćemo novim i postojećim klijentima pružiti najbolje konsultantske usluge u oblasti nekretnina,

izjavio je ovim povodom Endrju Sim (Andrew Sim), generalni direktor za Evropu.

Horaciu Floresku (Horatiu Florescu), predsednik i izvršni direktor za Rumuniju, Mađarsku, Bugarsku, Grčku i Srbiju rekao je povodom otvaranja kompanije u Srbiji da „ovaj korak predstavlja uzbudljivo širenje mreže, omogućavajući izuzetnu pokrivenost ovog važnog tržišta.“

Beograd je grad u blizini našeg već dominantnog prisustva u Bukureštu, Budimpešti, Sofiji i Atini, pa je ovo otvaranje prirodni korak ka pružanju najboljih usluga našoj postojećoj bazi podataka prisutnoj i u Srbiji. Naše dokazano iskustvo u radu s korisnicima, zakupcima i investitorima, uz naše neprikosnoveno istraživanje tržišta znači da su naši klijenti uvek u potpunosti informisani o postizanju najboljih rezultata u oblasti nekretnina. Osim toga, međunarodno znanje i iskustvo kompanije Knight Frank definitivno će doprineti vrednosti lokalnog poslovnog okruženja koje je još uvek u procesu razvoja,

rekao je Floresku.

Beogradska kancelarija, u okviru koje su i gradovi Novi Sad i Niš, blisko će sarađivati sa svim regionalnim Knight Frank kancelarijama, kao i sa globalnom mrežom kompanije širom sveta.