DSC 9114

Zvezdara teatra i Lice ulice

Povodom nedelje časopisa Liceulice koja je trajala od 20. do 26. maja, zaposleni Zvezdara teatra i glumac Aleksandar Đurica sinoć su pomogli u prodaji časopisa pre početka predstave.

Organizacija Liceulice je ove godine proslavila deveti rođendan. Štićenici organizacije Liceulice u okviru akcije Pozorište je i moja kuća , koju podržava kompanija JTI, svakog meseca dolaze u Zvezdara teatar na predstavu, a sinoć su gledali Pasivno pušenje. Da prodavcima časopisa veoma znači ova prilika da dolaze u pozorište i budu uključeni u društveni i kulturni život potvrđuje i koordinatorka prodavaca Anja Sinadinović.

„Takve akcije su važne jer pomažu u prevladavanju izolacije i usamljenosti, što su problemi koji posebno pogađaju naše prodavce. Odlazak na predstavu im omogućava da se međusobno druže, ali i da se osete delom šire zajednice. Naravno, znači im i gledanje same predstave, ona ih i zabavi i pruži im teme za dalje razmišljanje, i uvek tokom naredne nedelje prepričavaju šta su videli i doživeli. U suštini, našim prodavcima odlazak u pozorište znači sasvim isto što i bilo kome drugom, samo im je mnogo nedostupnije i, samim tim, dragocenije“, kaže Anja Sinadinović.

Prodavac časopisa Liceulice David Janković je uz pomoć glumca Aleksandra Đurice prodao više od deset časopisa.

„Volim pozorište i od ranije, volim da gledam glumce, u društvu sam, družimo se i sve to mi mnogo znači“, kaže David.