Manastirski hleb i Svratište

Obezbeđene svakodnevne donacije hleba za Svratište

Svakog dana oko 300 mališana dolazi u Svratište kako bi zadovoljilo osnovne životne potrebe i kako bi upravo tu obedovalo možda jedini obrok tokom dana. Maxi supermarketi su u saradnji sa pekarom Alimpije organizovali da Svratište za decu na Novom Beogradu naredna četiri meseca svakog dana dobija Manastirski hleb.

„Maxi će svakodnevnom donacijom Manastirskog hleba pomoći da deca dobiju adekvatan obrok, a pored očiglednog benefita ono što nam veoma znači je i činjenica da će podrška biti kontinuirana i realizovana svakog dana. Ova donacija omogući će nam da svakog jutra imamo svež i ukusan hleb“, istakla je Jasna Bratičević u ime Svratišta za decu.

Manastriski hleb je posebna vrsta hleba, koja u sebi sadrži i hranljiva semena raži, suncokreta, susama i lana. Kupovinom ovog hleba, koji se ekskluzivno može pronaći samo u Maxi pekari kupci doniraju tri dinara za manastir Gračanicu i do sada je ukupno prikupljeno više od milion dinara.

[su_quote cite=”izjavio je Nikola Papak, menadžer za korporativne komunikacije Delez Srbije.”]Ponosni smo na naše kupce koji, osim što Maxi prepoznaju kao omiljeni supermarket, prepoznaju ga i kao mesto gde mogu obaviti kupovinu koja je društveno odgovorna. Svim akcijama koje organizujemo u skladu sa strategijom održivog poslovanja, pristupamo vrlo savesno, a nadamo se i da će svakodnevna donacija Manastirskog hleba Svratištu, na pravi način odgovoriti na potrebe dece. [/su_quote]