veza prepuna gluposti 5

Veza prepuna gluposti

Za ljubav danas, potrebno je više ili manje pameti

Verujemo da je ljudski grešiti. Svesni ove misli grešimo preko mere. Gradimo ljubavne veze pune loših mišljenja koja sa sobom donose i loše delovanje. Ovakav odnos pun je suza i nemirnih dana.

Jedni ljubav prepoznaju po telefonskim pozivima. Ukoliko ih partner pozove čim otvori oči, znači da ih voli. Tako mere i svoju emociju. Ako prvo što urade ujutru jeste pozivanje voljene osobe, onda je ta veza čvrsta i obećavajuća. Kažu da je ljubav kontrola, provera, stalan uvid u kretanje osobe koja im je draga. Uz ovakvo razmišljanje neraskidivi deo veze je svađa, posebno jer se uvek nađe nekoliko minuta koji kvare celokupnu sliku partnerovog kretanja. Tada se stvaraju povoljni uslovi za sumnju u vernost.

Muškarci često ne kriju da su primetili drugu ženu. Dame ovo ne tolerišu. Kako je njena potreba da se oseća jedinstvenom i uvek poželjnom veoma jaka, večna, posle ovakvog ponašanja, veza neće biti toliko mirna niti lepa kao pre. Poljuljana ženska sigurnost, može da dovede do kraja odnosa. Čak i žene koje po prirodi nisu ljubomorne, neće dozvoliti da im ukradete nekadašnji sjaj. Onog trenutka kada vidi poruku na vašem mobilnom telefonu sa ženskim imenom, ili par ljubaznih rečenica na Fejsbuku od ”slike sa velikim grudima, u kupaćem kostimu” budite sigurni da dolaze loši dani. Mnogo je priče o virtuelnim ljubavima, da bi ovako nešto prošlo nezapaženo i ostalo zaboravljeno.

Žene vole da neguju sliku o muškarcu u kojoj je On veran i nije sklon niskim strastima. U kojoj je jedinstven i neko na koga mogu da računaju (u emotivnom smislu). Ako samo i mali delić ovakve slike nestane, odnos više neće biti isti.

Sve više se dešava da partnera doživljavamo kao svojinu. Pošto je ”naš”, dužan je da nas obaveštava o svemu što radi. Njegovo kretanje je ograničeno i bez nas ne sme da preuzima nikakve akcije. Ovakvo shvatanje ne samo da je pogrešno, već vodi do neuravnoteženosti, gubitka sebe i prave depresije u slučaju raskida.

Vređanjem partnera, stalnim ukazivanjem na njegove mane, emotivnom manipulacijom (ako odeš neću preživeti), pričom o tome koliko su drugi privlačni, mi, ustvari, vređamo sebe i sopstveni izbor.U ovakvim odnosima potpuno se ponašamo neljudski. Čak je i u primitivnim društvima postojala emocija, za koju nisu imali reč i koje možda nisu bili svesni, ali su ovi ljudi bili privrženi i imali su potrebu da zaštite jedni druge. Surova i nepromišljena delovanja danas, pokrenuta su lošim mislima koja su proizvedena nedovoljnim radom na sebi i nesposobnosti da ovakvi (nikakvi) volimo.

Da bismo postali u ljubavi zadovoljniji i smanjili akcije koje od nas prave ljude bez pameti, mira i sposobnosti da volimo, moramo da vodimo računa o svojim emotivnim delovanjima i izgovorenim rečima. Slobodu u dvoje možemo da imamo samo ako jedne druge sačuvamo od sumnje u vernost. Ukoliko unosimo nemir u odnos i sami vremenom postajemo osoba bez sreće i napretka.

Možda ćete se u prvim danima promene osećati usamljeno, jer ste jedni od retkih koji se bavi ispravljanjem svojih grešaka. Ipak, verujte bez sumnje da će se sva vaša samoća i rad isplatiti.

Radite neprekidno na sebi, svom mentalnom jačanju i duhovnom, emotivnom napretku!

foto:photostock at FreeDigitalPhotos.net