nesvesni zivota 555
foto:freedigitalphotos.net

Nesvesni života

Nema vremena za sreću i tugu

Danas nemamo dovoljno vremena ni za tugu ni za sreću, tako da nije retkost da zaboravimo na sebe. Zbog prekovremenog rada, često svoje neuspehe podnosimo na nogama, trudeći se da život nastavimo kao da se ništa nije desilo. Koliko god da rad leči sve, istina je i da nam obaveze samo potiskuju ono što osećamo, a u prvom slobodnom satu naš problem izbija na površinu.

Potiskivanjem, maskiranjem problema na sve moguće načine, činimo veliku grešku. Kada nam se desi nesto loše najgore što možemo da uradimo jeste da se pravimo kao da je sve u najboljem redu. Potrebno je da budemo svesni nastale situacije i promena koje nam se dešavaju.

Ukoliko osetite potrebu da plačete, učinite to. Samoća je potrebna u ovim momentima, ali dobro slušajte sebe, jer je moguće da vam se javi i pojačana želja za druženjem, za čovekom od poverenja i čašicom iskrenog razgovora. Pravo je bogatstvo ako imati prijatelje u kojima osećate dom, koji su pravo rešenje kada su životni problemi u pitanju. Niko ne zna da vas vrati sebi i pomogne vam da nađete pravi put do rešenja, kao oni.

Za početak ispričajte sebi sve što se desilo, a zatim uzmite slobodne dane kako biste pokušali da iz sebe izbacite sve negativno. Vremenom, posle bola, osetićete prazninu. Tada polako postajete spremni za svet, nove događaje i emocije, ali ih pažljivo birajte.

Ista je stvar i sa srećnim trenucima. Često ne stižemo ni da se proveselimo, da postanemo svesni lepih dešavanja. Sreća je kažu kratkotrajna, ali istina leži u tome da okolnosti smanjuju našu sposobnost da sačuvamo ono što nas čini srećnima. Za održavanje sreće potrebna je volja, koja postaje sve manja zbog previše provedenih sati na poslu sa ljudima koji nam oduzimaju poslednji atom snage.

Ni na sekund ne smete da zaboravite sebe, ma koliko god da nam društvo nameće takav sistem ponašanja. Vi ste vaš um i morate u svakom trenutku biti svesni svog postojanja. Svi izbori su samo na vama i kada vam je loše recite «Ne» svemu što vam čini dodatni nemir. Odgovorni ste za svoje mentalno, emotivno, fizičko i duhovno stanje, zato slušajte svoj alarm i usporite na vreme.

photostock at FreeDigitalPhotos.net