ID 100203612
foto:freedigitalphotos.net

Loši dani za kreativnost

Svakome se desi da ostane bez ideje. Obaveze, problemi, prouzrokuju stres i donose bezvoljnost. Kada se to dogodi, u najvećoj panici su, naravno, oni koji se bave kreativnim poslom…

Iako uvek pun izazova, i posao koji zahteva kreativnost može da oseti naše zasićenje. Prestanak stvaranja dogođa se zbog loše komunikacije sa kolegama, neuređenog sistema, čime je povećan teret onoga od kojeg se očekuje lepota.

Danas, jedan kreativac radi više sporednih poslova koji se ne tiču mnogo njegove struke. Ovo je još jedan od velikih razloga zbog kojih stvaralac posustaje.

Među kreativcima mnogo je idealista. Iz potrebe da baš sve ispadne kako treba, i da niko i ništa ne trpi, ostanu bez energije. Zato, ako ste idealista i osećate umor, obavezno dajte sebi oduška. Bar na trenutak zanemarite rokove i usmerite se na mir i čišćenje od suvišnih informacija.

Ono što najviše crpi su međuljudski odnosi. Zbog borbe da sa svima budemo u dobrim odnosima, dolazi do prezasićenja. Zbog toga je veoma važno da znamo koga želimo da ubedimo u ispravnost našeg delovanja. Neki ljudi, jednostavno, ne shvataju dobrotu, bezuslovno davanje, težnju ka idealnom, lepom i uspešnom. Trudeći se da baš svima objasnimo i usadimo našu ideju, brzo gubimo sebe.

Da bismo mogli neprekidno da stvaramo, ne smemo da zaboravimo da je Ljubav najveći pokretač. Moramo da negujemo svoju privatnost, ne zapostavljamo porodicu i prijatelje. Potrebno je da se zabavljamo, što više igramo, družimo… Samo uz nove doživljaje, saznanja možemo da održimo kontinuitet stvaranja.

Dobre ideje nalaze se svuda oko nas, a posebno tamo gde malo ko želi da zađe. Potrebno je samo da budemo zainteresovani, radoznali, hrabri, sposobni da priču pretvorimo u delo. Ako Vam to nije suviše zahtevno, prionite na posao!

foto: freedigitalphotos.net